Excel "Sütundan başından veri çekme" nasıl yapılır?

Szayel

Hectopat
Merhaba, resimdeki gibi bir Excel tablom var. Başlangıç ve bitiş tarihini ilk yazılan ve son yazılan verinin bulunduğu hücrenin en üstündeki hücreden alarak yazdırabileceğim bir fonksiyon arıyorum. Kafam durdu, belki dedim ki bir uzman çıkabilir.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 51
Başlangıç Tarihi ve Bitiş tarihi yazısının bulunduğu satırın yazdıracağınız her dökümanın en üstünde gelmesini mi istiyorsunuz. Yani tüm sayfalara o satırın çıkması mı gerekiyor.

Şöyle anlatayım;

Örneğin veri 1: Bu işe ay başı başlamam gerekiyormuş 1.04.24'te ama ben 3.04'te başlamışım.
10.04.24'te bitiyormuş ama ben en son 8.04.2024'te veri girmişim ve o tarihte bitmiş. Yeşil renge aldanmayın dikkat çekmek için yaptım. Başlangıç tarihi 1.04 ve 10.04 tarihleri arasındaki ilk verinin tarihini yazacak formülle. İlk veri 3.04te girilmiş mesela. Bitiş tarihi de en son hangi satırda 1 yazmışım? 8.04'te gördüğünüz gibi. Bitiş tarihi de gidip 1 yazan en sağdaki hücrenin en üstündeki tarih verisini yazacak.

Genel olarak hangi projeye hangi gün başlayıp, en son hangi gün baktığımı ya da bitirdiğimi göreceğim. İnşallah anlatabilmişimdir.

Açıkçası anlamadım 😅 ama proje bitiş tarihi yaklaştıkça renk değiştirmesini sağlayabilirsiniz kural tanımlayarak.

Ör: Son 90 gün yeşil renk, son 45 gün sarı renk, son 15 gün kırmızı renk vb

EK: =$D3<=BUGÜN()+45 gibi...

Açıkçası anlamadım 😅 ama proje bitiş tarihi yaklaştıkça renk değiştirmesini sağlayabilirsiniz kural tanımlayarak.

Ör: Son 90 gün yeşil renk, son 45 gün sarı renk, son 15 gün kırmızı renk vb.

Ek: =$D3<=BUGÜN()+45 gibi...

Hocam veri 3'e baktığınızda ne görüyorsunuz?
1.4.24'te başlamam gerekiyormuş ama 2.4.24'te başlamışım projeye. Sol tarafta başlangıç tarihine öyle bir formül yazmalıyım ki oradaki veri 2.4.24 olmalı. Ya da 1.4.24'te ki hücreye 1 yazsaydım daha erken bir tarih olacaktı ve başlangıç tarihi 1.4.24 yazacaktı.

Bitiş tarihi normal şartlarda 10.04.24 olması lazım. Fakat 5.4.24'te bitirmişim işi mesela.
Bitiş tarihine o satırda yer alan en sondaki veri 5.4.24 olduğu ve daha sonra bu projede iş yapmadığım için bitiş tarihini 5.4.24 olarak yazmalı en sol taraftaki bitiş tarihine.

Kısaca projeye ne zaman başladım, ne zaman Bitirdim'in yolunu arıyorum. Ya da ne zaman başlayabildiysem başlangıç olarak düşünecek o tarihi, en son ne zaman 1 yazdıysam onu da bitiş tarihi olarak düşünüp bitiş tarihine en son 1 yazdığım tarihi ekleyecek.

Konu kilitlenebilir. Excel.web.tr adındaki bir forum sitesinden 3 beyefendi yardımcı oldular.
Kendilerine buradan da teşekkür eder, benzer bir fonksiyon yapısına sahip olmak için indis yapısını öğrenmek gerektiğini bildiririm.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı