Merhaba. Başlıkta da sorduğum gibi Except, But ve Besides arasındaki fark nedir? Bir de past participleyi pek anlamadım yani I have seen ile I saw arasındaki fark nedir? İkisi de gördüm demek değil mi?
Merhaba. Başlıkta da sorduğum gibi except, but ve besides arasındaki fark nedir? Bir de past participleyi pek anlamadım yani ı have seen ile ı saw arasındaki fark nedir? İkisi de gördüm demek değil mi?
Teşekkür ederim bir de diğer merak ettiğim şey past participle. Tam olarak nasıl ve neye göre kullanılıyor? Yani i saw ile i have seen farkı nedir? Nerelerde kullanırız?But sadece "ama" demek için kullanılmıyor, ayrıca except ve but kelimelerini aynı anlam için de kullanabilirsin;
Nobody likes him except laracr0ft. = Nobody likes him but laracr0ft.
He ate nothing except pizza. = He ate nothing but pizza.
Besides ise bunlardan biraz farklı. Cümle başlangıcında bağlaç (ayrıca) olarak da kullanabilirsin:
Besides, laracr0ft asked us about 3 words.
Cümle içinde "dışında"/"birlikte" (başka) anlamında da kullanabilirsin.
We went other places besides Eiffel Tower.
Burada Besides'ın anlamı except ve but'a göre farklı. Except ve but ile son cümleyi kursaydık "Eiffel Kulesi hariç bir yere gitmedik" (ya da Eiffel Kulesi hariç her yere gittik) demek için kullanılacaktı. Besides ile şunu diyorsun; Eiffel kulesi dışında başka yerlere de gittik."
Gayet güzel anlatmışsınız hocam tebrik ederim.Ben de öğretmen olmadığım için pek iyi anlatamıyorum kusura bakma, İngilizce öğretmeni görürse belki daha basit ve anlaşılır anlatır.
Yalnız bu cümlede pasif yapmış olmadık, zaman belirtilmeyen bir deneyimden bahsettiğimiz için Present Perfect kullandık.Paris'e gitmiş ol, orada "oldum" (edilgen) demek için "I have been to Paris" dersin.
Hatalı ifade kullanmışım dediğin gibi. Bu arada anlatmak isteyip pek beceremediğim kısmı da "zaman belirtilmeyen bir deneyimden bahsettiğimiz için" diyerek anlatmışsın burada.Yalnız bu cümlede pasif yapmış olmadık, zaman belirtilmeyen bir deneyimden bahsettiğimiz için Present Perfect kullandık.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.