EXE dosyası virüs mü?

xalikan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bir EXE var virüs olma ihtimali var mıdır? Sadece bunlar ikisi çıktı Kaspersky vs temiz çıktı, daha çalıştırmadım.

1744057132255.png

Eğer inikse zaten virüs olsa çoktan bir sıkıntı çıkarırdı.
Hesaplarınıza 2 aşamalı doğrulama koyun bir sorun çıkarsa 2 aşamalı doğrulama sayesinde hesabınızı çalamazlar.
Ayrıca dosya temiz gibi bir de ücret vermişsiniz sanırım güvenilir bir yer ücret verip üstüne 2 köklü av virüs bulmaması ve dosyayı indirdiğiniz halde bir sorun çıkmaması virüs olma ihtimalini 0'a yakın yapıyor.

Evet inik. Ama daha açmadım skin cheanger açtığım da bir şeyler inderecek kendisi herhalde, bence o sırada her şey belli olur.

Hocam bir şeyler indirecekse ekstra onları da taratmak lazım.

Eğer inikse zaten virüs olsa çoktan bir sıkıntı çıkarırdı.
Hesaplarınıza 2 aşamalı doğrulama koyun bir sorun çıkarsa 2 aşamalı doğrulama sayesinde hesabınızı çalamazlar.
Ayrıca dosya temiz gibi bir de ücret vermişsiniz sanırım güvenilir bir yer ücret verip üstüne 2 köklü av virüs bulmaması ve dosyayı indirdiğiniz halde bir sorun çıkmaması virüs olma ihtimalini 0'a yakın yapıyor.

Hocam bir şeyler indirecekse ekstra onları da taratmak lazım.
Hocam, skinchanger rus bir sayfa. Baya forumlara baktım, en az 20'den fazla kullanıcısını buldum bir-kaç kişi virüs yazmıştı o da yabancı kaynak. Harici güvenilir diyor. Bakacağım o sıra benim size sorum var:
Virüs olsa algılar mı? Kaspersky yüklü ve açık Malwarebytes yüklü ancak açık değil sizce Malwarebytes'i açayım mı? Diğer ki olarak virüs olduğunu nasıl anlarım.
O sırada bilgilerimi çekme imkanı var mı? Eğer virüsse?

Evet inik. Ama daha açmadım skin cheanger açtığım da bir şeyler inderecek kendisi herhalde, bence o sırada her şey belli olur.

Eliniz bilgisayara takılı internet kablosunda olsun virüslü bir şey inerse hemen çekin kabloyu.

Ayrıca format flashi var mı yoksa hazırlayın.

Hesabınıza ekleyeceğiniz 2 aşamalı doğrulama yolları:

2 aşamalı doğrulama uygulaması (Microsoft'un uygulaması tavsiyem)

SMS doğrulama.

Kurtarma e-posta ancak 2 3 tane en az.

Kurtarma kodları bunlar bir nevi şifre niyetine geçer bunları bir kağıta yazın sanal bir yere yazmayın çünkü sadece bu kodla hesabınıza tak girerler sadece kağıta yazın

Şifrelerinizi kağıtta yazın bu sayede cihazlarınız erişim kaybettiseniz dahi şifreleriniz sizde.

Not:

Bir şey EXE diye virüs olma ihtimali çok büyük demek yanlış olur dosya ne olursa olsun siz bilgisayarınıza indirince her şey biter.

O yüzden bu EXE güvenli değil AA bu EXE değilmiş daha güvenli demeyin.

Ayrıca görsele bakarak temiz gibi ancak virüsler VirusTotal'i geçebileceğinden sanal bilgisayara indirip Kaspersky ve Malwarebytes taratmak daha sağlıklı olur.

Bilgisiz iseniz yazmayın. VirusTotal'e atmış arkadaş Malwarebytes ve Kaspersky bir şey bulamamış zaten neden bir daha tarama yapsın?
Kendine hayrı olmayan 2 tane adı sanı belli olmayan Anti-Virüs tehlikeli işaretlemiş. False-positive.

Hocam, skinchanger Rus bir sayfa. Bayağı forumlara baktım, en az 20'den fazla kullanıcısını buldum bir-kaç kişi virüs yazmıştı o da yabancı kaynak. Harici güvenilir diyor. Bakacağım o sıra benim size sorum var:
Virüs olsa algılar mı? Kaspersky yüklü ve açık Malwarebytes yüklü ancak açık değil sizce Malwarebytes'i açayım mı? Diğer ki olarak virüs olduğunu nasıl anlarım?

Bu kadar sert ve ani girmeyin konuya VirusTotal'i atlatmak zor değil ayrıca arkadaş ekstra dosya indirecek diyor sanal bilgisayarda ekstra dosyayı da taratabilir.

Daha doğrusu sanal bilgisayarda dosyayı açtıktan sonra indireceği ekstra dosyaları da taratir ve virüsse sanal makineyi siler biter.

Ancak ana bilgisayarda ekstra dosya indirip virüs çıkarsa o zaman ava giderken avlanmış olursunuz.

Son düzenleme:
Eliniz bilgisayara takılı internet kablosunda olsun virüslü bir şey inerse hemen çekin kabloyu.

Ayrıca format flashi var mı yoksa hazırlayın.

Hesabınıza ekleyeceğiniz 2 aşamalı doğrulama yolları:

2 aşamalı doğrulama uygulaması (Microsoft'un uygulaması tavsiyem)

SMS doğrulama.

Kurtarma e-posta ancak 2 3 tane en az.

Kurtarma kodları bunlar bir nevi şifre niyetine geçer bunları bir kağıta yazın sanal bir yere yazmayın çünkü sadece bu kodla hesabınıza tak girerler sadece kağıta yazın

Şifrelerinizi kağıtta yazın bu sayede cihazlarınız erişim kaybettiseniz dahi şifreleriniz sizde.

Not:
İki aşamalı doğrulamayı neye ekleyeceğim? Windows'um Microsoft uygulama mı? Laptop kullanıyorum interneti çekip tarama yaptıktan sonra Kaspersky ile virüsü silersem kalmış olur mu?

Hocam, skinchanger Rus bir sayfa. Bayağı forumlara baktım, en az 20'den fazla kullanıcısını buldum bir-kaç kişi virüs yazmıştı o da yabancı kaynak. Harici güvenilir diyor. Bakacağım o sıra benim size sorum var:
Virüs olsa algılar mı? Kaspersky yüklü ve açık Malwarebytes yüklü ancak açık değil sizce Malwarebytes'i açayım mı? Diğer ki olarak virüs olduğunu nasıl anlarım?

Aynı anda iki anti virüs açmayın çakışır Kaspersky yeterli Malwarebytes dosya taratmak için kullanın ayrıca dediğim gibi eliniz internet kablosunda olsun virüs olursa direkt çekin ve indirme işlemi bitince de direkt internet kablosunu çekin ve Kaspersky ve Malwarebytes tam tarama yaptırın bilgisayara.

İki aşamalı doğrulamayı neye ekleyeceğim? Windows'um Microsoft uygulama mı? Laptop kullanıyorum interneti çekip tarama yaptıktan sonra Kaspersky ile virüsü silersem kalmış olur mu?

1-) iki aşamalı doğrulama yöntemlerini çalınmasını istemediğin hesaplara ( Instagram, Gmail, Steam, Epic, banka hesapları, ve bunun gibi)

2-) soruyu anlamadım.

3-) dosyayı açmadan önce eliniz internet kablosunda olsun veya kablosuz internet ise internet kapatma tuşu da virüs yerseniz anında interneti kapatın yemezseniz de indirme işlemi bitince interneti kapatın ve Kaspersky'e tam tarama yaptırın bilgisayara ve malwarebytesa tam tarama yaptırın bilgisayara.

Aynı anda iki anti virüs açmayın çakışır Kaspersky yeterli Malwarebytes dosya taratmak için kullanın ayrıca dediğim gibi eliniz internet kablosunda olsun virüs olursa direkt çekin ve indirme işlemi bitince de direkt internet kablosunu çekin ve Kaspersky ve Malwarebytes tam tarama yaptırın bilgisayara.

1-) iki aşamalı doğrulama yöntemlerini çalınmasını istemediğin hesaplara ( Instagram, Gmail, Steam, Epic, banka hesapları, ve bunun gibi)

2-) soruyu anlamadım.

3-) dosyayı açmadan önce eliniz internet kablosunda olsun veya kablosuz internet ise internet kapatma tuşu da virüs yerseniz anında interneti kapatın yemezseniz de interneti kapatın ve Kaspersky'e tam tarama yaptırın bilgisayara ve malwarebytesa tam tarama yaptırın bilgisayara.
Yani indikten sonra, wifi'yi keseceğim, kaspersky ve malwarbytes'te tam tarama yapacağım. Temizse kullanabilirim, değil mi? Bu arada kurulması için oyunun açılması lazım 2-3 dakika beklesem oyun açıldıktan sonra kurulduğunu görsem sonra çıkış yapıp tam tarama yapsam sorun olur mu?

Yani indikten sonra, Wi-Fi'yi keseceğim, Kaspersky ve Malwarebytes'te tam tarama yapacağım. Temizse kullanabilirim, değil mi? Bu arada kurulması için oyunun açılması lazım 2-3 dakika beklesem oyun açıldıktan sonra kurulduğunu görsem sonra çıkış yapıp tam tarama yapsam sorun olur mu?

1-) evet virüs yerseniz anında kesin yemezsenizde indirme işlemi bitince.

2-) 2 3 dakika veri çalmak için yeterli o yüzden indirdikten hemen sonra interneti kesin ve tarama yaptırın temizse çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz ayrıca ücretli dediniz çok zannetmiyorum ücretli virüs vereceklerini ancak belli olmaz.

2-) 2 3 dakika veri çalmak için yeterli o yüzden indirdikten hemen sonra interneti kesin ve tarama yaptırın temizse çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz ayrıca ücretli dediniz çok zannetmiyorum ücretli virüs vereceklerini ancak belli olmaz.

Tamam dediğinizi yapacağım.

Dediğinizi yaptım, indirdi .dat kurdu aynı ismin de masaüstüne Steam'den de otomatik kendisi açtı uygulamayı, haberiniz olsun bip sesi geldi açıldığına, ardından Wi-Fi'yi kestim, tarama yaptım hızlı tarama ama, bir şey bulamadı Kaspersky. Temiz. Sizce?

Ne diyorsunuz? Sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı