Exp GDC Beast Boot Time Sorunu

Vergillius

Centipat
Casper 4210 i5 islemcili bir notebookum var. Yaninda da 940M. Bir cesaret exp GDC Beast aparatini aldim ve GTX660 takarak BIOS whitelistim olmadigina sukrederek driveri indirdim ve kurdum. Sorun yok. Gayet guzel FPS degerleri aliyorum 1x'e gore. Sorunum su. Boot time 5'e 6'ya katlandi. Bilgisayar 5dk'dan önce acilmiyor.

(SSD olmasina ragmen) voltaj degerleri stabil. Setupta problem yok. Defalarca kontrol ettim. Yalniz bilgisayarin monitoru acikken sistem 20sn gibi bir surede aciliyor (external monitorde kullaniyorum GTX660I). Lakin laptopun monitoru kapali iken dedigim gibi 5dk gibi bir acilma suresine kavusuyor sistem. Bu yuzden BIOS'tan suphelenmedim. Onerilerinizi rica edebilir miyim? Simdiden ilgilenen arkadaslarima cok tesekkur ederim @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili ekran kartını devre dışı bıraktınmı? İki kartda Nvidia çakışma olabilir laptop panelinden kullandığında sistem hangi kartı çalıştıracağına karar veremiyor olabilir benimde başıma gelmişti BIOS' dan 940M' i kapatırsan sorunun düzelebilir bir dene derim.

Cevabın için çok teşekkür ederim.Ancak malesef BIOS'umda öyle bir seçenek bulunmuyor.BIOS modlamayı da hiç düşünmedim.Intel HD4600'ü ve 940M kartımı da sadece Windows üzerinden devredışı bırakabiliyorum.Sanırım bir eGPU yazılımına ihtiyacım var.

Gerçekten ne kadar teşekkür etsem az. Ancak malesef programı kullanamadım. Program MBR disk birimi istiyor. Win 10 ise malesef GPT kullanıyor. Win 7 satın aldım ve kurmayı denedim diskimi MBR'a çevirdikten sonra. Ancak BIOS aracılığı ile CSM'i aktif etmem gerekiyor kurulum için. Aktif ettikten sonra ise sistemim eGPU ile başlamıyor. Sadece siyah ekranda kalıyor. CSM'i ise aktif etmeden ise malesef Win7 kurulumu gerçekleştiremiyorum. BIOS sürümüm ise; AMI Aptio v702.Son sürüm olarak sanırım 703 var. Yani BIOS güncellemesi ile de 940M ve HD4600 kartlarımı BIOS'tan kapatabilme şansına erişemeyeceğim. Sanırım tek bir seçenek kalıyor, o da BIOS modlamak. İlgin için tekrar ve tekrar teşekkür ediyorum.

Siyah ekranda kalma nedeni de çakıştığı içn kartlar dediğim gibi devre dışı bırakmadan boot edemezsin sistemi, boot ettikden sonra açarsan eGPU' yu kart gene çalışmayacaktır. Benim laptopumda aynı tepkiyi veriyor malesef BIOS modlama dışında bi çözümü yok yazılımda işe yaramadıysa.

Hocam bir sorunum var benim de laptopum Casper ve garip bir sıkıntısı var. Cihaz ekran kartını tanımlıyor onda bir sıkıntı yok ama harici monitör için HDMI kablosunu ekran kartına takıp cihazı calistirdigimda (Boot) Casper yazısında kalıyor ve ilerlemiyor. Ama kabloyu takmadan calistirdigimda sorun yok ne yapabilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı