Merhabalar benim laptopum Exper Karizma W258HP. Laptopumda şöyle bir sorun var; Bilgisayarımın fanı sürekli çalışıyor ve soğuk hava üflüyor. Birde bilgisayarımdan 22 defa dıt dıt diye ses geliyor sonra kesilip 10 saniye sonra tekrar başlıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Hangi BIOS'u kullanıyorsa laptobun internette bip kodu yazar.
AMI ise AMI BIOS Beep Codes diye aratabilirsin. 22'de hata olabilir, belki 2 tane 11lik çalıyordur. AMI ise 11 beep anakart arızasını gösteriyor.
bende çok arada bipbip sesi hızlıca çıkıyor. toplama kasa. bios pili bitik işlemcisi intel pentium windows 7 proffessional. Mahalle bilgisayarcısından 2. kez kasa alışım. eskisiyle değiştik.ya sizin bilgisayarınız virüs kapmıştır ya da ekran kartındandır.ekran kartınızı güncellediyseniz, yüzde 60 bir ihtimalle ekran kartınız arıza vermiştir ve ekran kartınız diskinizden kullanılıyordur. benim artık bip sesi yok ama söyleyeyim dedim. benim tavsiyem bi bakın (anlıyosanız tabi).
hocam alttaki yazıyı farketmemişim şimdi gördüm. bence siz intel ekran kartınızı güncelleyince arıza verdi ve yeni ekran kartınız diskinizden yürütüldü. pek anlamıyorum bilgisayarlardan ama bu kadarını biliyorum. pilinizde veya kablonuzda da sorun olabilir (laptop ise). yeni laptoplarda şarja takınca bip sesi çıkıyor. kablonuzda hareket edince algılamama sorunu oluyosa orda bi algılayıp bi algılamıyordur. yani, şarj kablosu algılanmadı, algılandı, algılanmadı diye gidiyodur. bence bu 3 seçenekten ekran kartı sorunu.