Exper laptop CPU yükseltme

fcebeci

Hectopat
Daha fazla  
Exper marka laptopum var genelde yatağımın başında dizi/film izlemek için kullanıyorum. Geçenlerde 2x2 olan RAM'leri 2x4 yaptım ve aklıma CPU değiştirmek geldi. Laptopumda şu an takılı olan CPU Intel Core i5-2430M baktığım zaman PPGA988 soket kullanıyor TDP değeri ise 35. biraz araştırınca aynı sokete sahip Intel Core i7-3632QM işlemciyi almayı düşündüm. i7 işlemcinin TDP değeri 45 ısıyı çok etkiler mi ya da başka bir sorun yaşar mıyım?

PPGA988 soketli bir işlemci genellikle lehimlidir (BGA - Ball Grid Array) ve değiştirilmesi zordur. Değişim için özel ekipman ve uzmanlık gereklidir. Teknik serviste yapılması önerilir.

BGA olanlar anakarta lehimlidir, PGA olanlar çıkartılıp değiştirilebilir, tabi bunlar dikkat ve özen gerektiren işler. İşlemci yükseltmelerinde rehber olması açısından cpu-upgrade.com'dan bilgi alınabilir. Ben de bu konuda ciddi araştırma yapmıştım. Bu işler riskli olduğu için somut bir örnek görmeden emin olunamıyor maalesef, tabi ki TDP değerine dikkat edilmeli ve güç adaptörü ona göre uyarlanmalı ayrıca soğutmanın sağlıklı olduğundan emin olunmalı. Bu konuya en önemli yaklaşım şöyle olmalı diye düşünüyorum. Cihaz üreticisinin aynı ve benzer modelde satışa sunduğu yapılandırmalar içerisinde var olan en yüksek işlemci doğru tercih olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı