Merhaba dostlar ve arkadaşlar şimdi benim sorunum şu. Lenovo Z5070 marka laptobumun ekranında ıslak mendille silmekten dolayı beyaz bir leke oluştu ve bu beni özellikle de oyunlarda mavi tonlara denk geldiğinde çok rahatsız ediyor, bu yüzden dolayı bunun ekranını değiştireceğim kendim. Elimde Exper marka yedek bir leptop var, onun ekranını Lenova ya takmak istiyorum. Aşağıya iki ekranında resmini koydum, ikiside 1366x768 çözünürlükde. Şimdi sorum şu bunların ekranını değiş tokuş yapabilir miyim uyumlu olur mu? Yani Exper'in ekranını Lenova'ya, Lenova'nın ekranını Exper'e takacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. @Recep Baltaş@Murat5038@MF@JaroxJamaica
Parça noları tutarsa şansına evet yoksa büyük ihtimal olmaz.
Şunu deneyebilirsin: Ekranları sök, arkasındaki parça numaralarını öğren ve parça nosuyla nette tarat, Exper'in ekranının parça nosuna ait ürünü satan satıcıların ilanlarında ürünün uyumlu olduğu laptop modelleri belirtilir. Lenovo'nun belirttiğin modeli listede varsa yırttın yoksa seçeneklerin belli zaten.
Peki o numara dediklerin neresinde yazıyor, daha sökmedim yarın sökeceğim inşallah, kazasız belasız bir söküp taksam oh diyeceğim vallahi. Dediğin doğru ise inşallah şansım yaver gider. Olmaz ise ekran taktırmak ne kadara maal olur bana tahminen. 1366x768 ekran tipi.
Ekranın arkasında stickerlar bulunur orada yazar parça nosu.
Fiyatı parça numarasını öğrenip internette taratarak bulabilirsin ya da laptop modeli ile de aratabilirsin.
Bazı satıcılar montajdan para almıyor, bakman gerek.