Çözüldü Explorer.exe cevap vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Saxquatchx

Hectopat
Daha fazla  
Görev çubuğuna erişemiyorum ve masaüstünde sağ tıkladığımda çok geç sağ tık menüsü geliyor. Görev Yöneticisi'ni CTRL+Shift+ESC ile açtığımda explorer.exe'nin yanıt vermediğini gördüm. Görev Yöneticisi'nden kapatıp açmayı denedim, kayıt defteri düzenleyicisinden değerlerini silmeyi denedim, SFC /scannow ile taramayı denedim ancak hiçbirisi çözüm olmadı. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Şu adımları deneyin;
  1. İlk olarak CTRL+ALT+DEL tuşlarına basıyoruz. Karşımıza çıkan ekranda Görev Yöneticisi seçeneğine tıklıyoruz.
  2. Görev Yöneticisi'nden Dosya > Yeni Görev Çalıştır diyoruz.
  3. Çıkan ekrana cmd yazıp Tamam diyoruz.
  4. Karşımıza çıkan komut istemi ekranına şu komutu yazıp Enter'a basıyoruz;
    reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0
Bunları yapınca bilgisayarınız yeniden başlayacak ve sorun muhtemelen çözülecektir.
DISM aracını kullanarak deneyin.

DISM aracını kullanarak deneyin.
Onu da denedim bir faydası olmadı.

Görev çubuğuna erişemiyorum ve masaüstünde sağ tıkladığımda çok geç sağ tık menüsü geliyor. Görev Yöneticisi'ni CTRL+Shift+ESC ile açtığımda explorer.exe'nin yanıt vermediğini gördüm. Görev Yöneticisi'nden kapatıp açmayı denedim, kayıt defteri düzenleyicisinden değerlerini silmeyi denedim, SFC /scannow ile taramayı denedim ancak hiçbirisi çözüm olmadı. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Güncellemeden sonra mı oldu?

Şu adımları deneyin;
  1. İlk olarak CTRL+ALT+DEL tuşlarına basıyoruz. Karşımıza çıkan ekranda Görev Yöneticisi seçeneğine tıklıyoruz.
  2. Görev Yöneticisi'nden Dosya > Yeni Görev Çalıştır diyoruz.
  3. Çıkan ekrana cmd yazıp Tamam diyoruz.
  4. Karşımıza çıkan komut istemi ekranına şu komutu yazıp Enter'a basıyoruz;
    reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0
Bunları yapınca bilgisayarınız yeniden başlayacak ve sorun muhtemelen çözülecektir.

Çözüm
  • Adım 1: CTRL-ALT-DEL'i kullanın ve Görev Yöneticisini açmayı seçin.
  • Adım 2 : Görev Yöneticisi'ni genişletmek için Görev Yöneticisi'nin altındaki "Daha fazla ayrıntı"yı seçin.
  • Adım 3 : “Dosya”ya gidin ve “Yeni görevi çalıştır”ı seçin.
  • Adım 4: “Aç” alanına “cmd” yazın.
  • Adım 5: Aşağıdakini yapıştırın (her şey kalın harflerle yazılmıştır):
  • Adım 6 : Enter tuşuna basın, ardından PC'niz yeniden başlatılmalıdır. Yeniden başlattıktan sonra her şey normale dönmelidir.
Bu adımları izleyerek sorunu çözdüm ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı