Öncelikle herkese merhaba.
Birkaç gün önce "expressteknoloji.com" diye bir site buldum. Sitede birçok laptop fiyatının (diğer ürünlere bakmadım) piyasa ortalamasının bayağı altında olduğunu fark ettim (neredeyse 2000 TL daha ucuz) ve hemen sitenin güvenilirliğini sorgulamaya başladım.
Sitenin adını Google'a yazdığımda ne sözlük ortamlarında, ne şikayervar'da ne de forumlarda hiçbir şekilde bahsedilmediğini gördüm. Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesapları da yok. Daha sonra siteyi biraz daha kurcaladım ve mersis no ile sitenin ticari künyesini sorguladım. Şuayip çiftci adına "tek ortaklı limited şirket" olarak faaliyette olduğu sonucuna ulaştım. Ayrıca bu e-ticaret sitesinin Etbis'e (e-ticaret bilgi sistemi) kayıtlı olduğunu da gördüm ve güvenim biraz arttı. Takip ettiğim birkaç üründen bazılarının tükendiğini gördükten sonra şöyle düşünmeye başladım; "ben dolandırıcı olsam, asla ürün tükendi yazmam. Sürekli stok var yazarım ve milletin parasına bir şekilde çökerim." Ama adamlar bittiyse bitti yazıyor. Garip...
Bir de mersis numarasından sitenin ticari künyesini sorguladığımda 2020'nin 6. ayının sonlarına doğru, yani geçen ay açıldığını fark ettim ama sitedeki üye yorumlarına baktığımda 2019'da yapılan yorumlara denk geldim. Ayrıca Etbis'te kayıtlı adreslerini Google street View'da baktım ama "expressteknoloji" şeklinde bir tabela da görmedim. Mail attım cevap da gelmedi. Yine şöyle düşünmeye başladım; "ben dolandırıcı olsam, kim yazarsa yazsın parasına çökmek için saatlerce dil döküp ikna etmeye çalışırım" ama adamlar tınlamıyor bile, tok satıcı gibiler.
Ayrıca sattıkları ürünlerin tamamen sıfır ve garantili olduğunu da söylüyorlar. SSS bölümünde yazdıkları şeyi aynen kopyalıyorum: "Sitemiz üzerinde yer alan satışını yaptığımız tüm ürünlerimiz %100 orjinal garantili ürünler olup kesinlikle teşhir, 2.el, spot veya replika ürün değildir %100 orijinal ürünü destekliyoruz."
Kafam çok karıştı. Ticari kimlikleri bu kadar açıkta olmasına rağmen yine de bu site dolandırıcı mı sizce?