Extender Mi Router alınmalı mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 // RTX 3050 4gb VRAM - i5 12500H - 512 GB M2 SSD - 8 GB DDR5 4800 MHZ RAM
Selamlar, salona internetimiz çekmiyor diye internetten TP-Link Archer AX12 router aldım gelmesini bekliyorum. Amacım modemden salona giden Ethernet kablosunu routere bağlayıp çekim alanını yükseltmek, 5GHz'de 100Mbps'ye yakın hız almak. Hem modemi hem de routeri kullanmak istiyorum modem iptal olmaz değil mi? Wi-Fi 4 extender kullanıyordum (Access Point modunda) ancak eski ve teknolojisi düşük diye AX12 alayım dedim. Router almak yanlış karar mı gidip extender mi bakayım amacıma hizmet etmez mi? Yardımlarınızı bekliyorum. Modemim Wi-Fi 6 destekliyor daha yeni takıldı.

Takılan modem nedir?

Ona göre mesh sistem kurulup kablosuz bir şekilde bağlantı yapılabilir extender ile

Kablosuz kablolu önemli değil boşta kablom var. Routeri 1150 TL'ye sipariş ettim. Modem bu Superonline'nin verdiği zxsel(yazılışını unuttum) Wi-Fi 6 modem. Tam modelini bilmiyorum.

Router geldiğinde modeme bağladığımda modem iptal olacak mı yoksa ikisini de kullanabilecek miyim?

ikisinide kullanabileceksin hocam

Kablo ile bağlantı olacağı için hız düşmez

Hocam aynı sistemde iki router çalıştırmak çok mümkün, aynısını yapmaktayım. Ama routerlardan birini (büyük ihtimalle yeni alacağınızı) bridge/access point modunda çalıştırmanız ve DHCP sunucu özelliğini de kapamanız gerekecektir. Ay ağda iki DHCP server olmamalı.

Hocam aynı sistemde iki router çalıştırmak çok mümkün, aynısını yapmaktayım. Ama routerlardan birini (büyük ihtimalle yeni alacağınızı) bridge/access point modunda çalıştırmanız ve DHCP sunucu özelliğini de kapamanız gerekecektir. Ay ağda iki DHCP server olmamalı.

Birisi router zaten ana modem hangi IP'yi verirse ondan alacak

Ama ikisinde de DHCP server açıksa diğer bağlanan cihazların IP almasında sorunlar yaşanacak. İkisini de birlikte çalıştırmak mümkün aslında, IP yelpazelerini çakışmayacak şekilde ayarlayarak.

İlk kurulumda zaten hangi modda kullanacağını seçim yaptırıyor otomatik bir şekilde ayarlıyor sonrasında zaten

Technopat Haberler

Geri
Yukarı