Extensa 15 laptopta "SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

SenseiEno

Centipat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
Mx330
İşlemci
İ5 1035g1
UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası yiyorum. Termal macunu falan yeniledim halen devam ediyor. Virüs taramasından da problem çıkmadı. Sfc/scannow'da problem çıkmadı. Minidump dosyası oluşmuyor, %0'da kalıyor. Bu nedenle buraya atamam.
Hiçbir işlem yapmama rağmen, internette gezinirken bu oluyor. Bir anda bilgisayar kasmaya başlıyor ve mavi ekran alıyorum.
Bilgisayarı alalı daha 1 yıl yeni oluyor. RAM veya SSD de problem olmadığını düşünüyorum.
- Acer Extensa 15 ( i5 1035G1 MX330)

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyaları oluşmadığı için bir şey bilemeyiz. Minidump dosyaları bu ayarlar kapalı olduğundan gelmiyor olabilir.

1659429430121.png

Minidump dosyaları oluşmadığında genelde ya temel Windows bileşenleri arızalı oluyor ya da donanımsal sorunlara işaret ediyor. Bileşenleri tamir edin ve olay görüntüleyicisi raporu paylaşın.

Olay görüntüleyicisindeki bütün olayları paylaşın, çok kolay bir işlem.

Evet, Minidump raporu oluşturulamadığını raporda görebiliyoruz.
2022-08-02 18_05_50-Event Viewer.png

Daha önce bahsettiğiniz driver sorunu şu. Ancak verdiği kimlik generic bir sürücü, doğrudan bir suç söyleyemiyorum. Sistemde herhangi bir USB adaptörü, eklenti tarzı şeyler var mı?
2022-08-02 18_14_35-Event Viewer.png

Sistemde kaç tane disk var? Sadece bir adet SSD mi yoksa yanına farklı diskler taktınız mı? HD Tune ile sağlık sekmesini paylaşın, Quick Scan kapalı olacak şekilde test yapın ve paylaşın.

Test yaparken yine mavi ekran hatası aldım. Yani bad sector taramasını tamamlayamadım.HD Tune de sağlık gözükmüyor. Hard Disk Sentinel de Sağlık %96. SSD boştayken 82 dereceyi gördü. Sadece bir SSD var, HDD yok.
Ek olarak laptopta takılı bir USB yok. Mouse hariç.
Bu seferki hata KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR. Win32kfull.sys başarısız diyor.
Sanırım genel olarak sistem başlatıldıktan 15-20dk sonra hata alıyorum. @Plyra

Test yaparken yine mavi ekran hatası aldım. Yani bad sector taramasını tamamlayamadım. HD Tune de sağlık gözükmüyor. Hard Disk Sentinel de sağlık %96. SSD boştayken 82 dereceyi gördü. Sadece bir SSD var, HDD yok.

@Plyra Tekrardan bad sector taraması yaptım. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ama yine de UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası almaya devam ediyorum.

Son düzenleme:
Test yaparken yine mavi ekran hatası aldım. Yani bad sector taramasını tamamlayamadım.HD Tune de sağlık gözükmüyor. Hard Disk Sentinel de Sağlık %96. SSD boştayken 82 dereceyi gördü. Sadece bir SSD var, HDD yok.

@Plyra Tekrardan bad sector taraması yaptım. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ama yine de UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası almaya devam ediyorum.
Hala minidump dosyaları oluşmuyor değil mi?

82 derece NVMe bir disk için fazla. Bu sıcaklıkta throttle yaparlar. Ayrıca UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION da depolama birimlerini işaret eden bir mavi ekran. Bütün parçaları birleştirince diskinizin donanımsal bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Diskiniz doğrudan arızalı olabilir, fazla ısındığı için düzgün çalışmıyor olabilir...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı