2005’de çıkan LCD monitörler ile 2012’de çıkan monitörler arasında göz sağlığı açısından olumlu yönde çok fark var. Yenileme hızlarının artması ile monitörler çok daha az titreme yapıyor ve bu da gözlerin yorulmasının ve baş ağrılarının önüne geçiyor.
Bende Aoc e2243fw monitör var ilginç ama http://www.samsung.com/tr/consumer/pc-peripherals-printer/monitor/lcd-monitor/LS17HAAKSB/TRU-spec bu monitörden daha çok yoruyor gözlerimi. Belki benim sorunum monitör boyutu ile alakalı olabilir ama genel olarak bu tür konulara oldukça dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa Aoc e2243fw yerine 2ms tepkime süreli ve 1920x1080 çözünürlükte en az 75 hertz destekleyen bir monitör alırdım.
Açıkçası duymuştum ama kesin birşey demem mümkün değil kimseyi yanıltmayayım. Bugün o konuyla ilgili bir ürünü inceledim merakımdan. 120 Hz'den bahsediliyor ve Hertz olayına dikkat edildiği oyun monitörü olduğu yazıyor ürün: VATAN COMPUTER - BENQ - 24" RL2450H LED OYUN MON ama kesin bir kanıya varamadım bilgisi olan arkadaşlarla güzel bir forum örneği çıkartabiliriz .
Yani enazından öyle değilse bile 2 ms tepkime süresinin olmasına dikkat edilmeli diye düşünüyorum.
Öte yandan 3D Led monitörler 120 HZ tamam ama bir göze 60 hz ve diğer göze 60 hz ayrılıyor diye biliyorum + 3d gözlere zararlı olduğunu söylüyorlar uzun kullanımda. Kaldı ki biz bilgisayar tutkunları buna düşkünüz.