Eyefinity gözlerde yorgunluk yapar mı?

2005’de çıkan LCD monitörler ile 2012’de çıkan monitörler arasında göz sağlığı açısından olumlu yönde çok fark var. Yenileme hızlarının artması ile monitörler çok daha az titreme yapıyor ve bu da gözlerin yorulmasının ve baş ağrılarının önüne geçiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi benim külüstür LCD 75 Hz :D
Yok benim eski Lcd de 75 hertz Ama Recep Baltaş 1920x1080 çözünürlükten bahsediyor olmalı.

Piyasada 75 Hz olan LCD var mı? Benim bildiğim kadarıyla 60 Hz ya da 3D olan 120 Hz modeller var...

Açıkçası duymuştum ama kesin birşey demem mümkün değil kimseyi yanıltmayayım. Bugün o konuyla ilgili bir ürünü inceledim merakımdan. 120 Hz'den bahsediliyor ve Hertz olayına dikkat edildiği oyun monitörü olduğu yazıyor ürün: VATAN COMPUTER - BENQ - 24" RL2450H LED OYUN MON ama kesin bir kanıya varamadım bilgisi olan arkadaşlarla güzel bir forum örneği çıkartabiliriz :).


Yani enazından öyle değilse bile 2 ms tepkime süresinin olmasına dikkat edilmeli diye düşünüyorum.



Öte yandan 3D Led monitörler 120 HZ tamam ama bir göze 60 hz ve diğer göze 60 hz ayrılıyor diye biliyorum + 3d gözlere zararlı olduğunu söylüyorlar uzun kullanımda. Kaldı ki biz bilgisayar tutkunları buna düşkünüz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük azaldıkça Hz yani titreme değeri artıyor. Çözünürlüğü 1024x768 ve altı yapınca da görüntü kötü oluyor ...
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı