EYT, yılbaşı zammı gibi küçük şeylere kanan kitle

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
Ben bu insanları anlamıyorum, dün orada burada şöyle oy yok böyle oy yok derken ertesi gün EYT çıkıyor sülalecek oyumuz ona diyorlar. Sen o parayla bir şey alamıyorsun zaten, sahip olamadığın birçok şeyin sebebi de belli. Niye en ufak şeyi oy vermek için bahane olarak kullanırsın ki?

Bunu zaten geçtim, bazı insanlar gerçekten dini duyarlılıklarını çok kolay kullandırıyor. Tanıdığım zeki ve mantıklı birçok insan da bu yüzden oy verecek. Bir insanının dini felsefesini benimsemek oy vermek için yeterli olmamalı. Siz ne düşünüyorsunuz?

EYT'yi burada ayırmak lazım. 40 yaşında emekli olacak, bir yandan emekli maaşı yatarken bir yandan da parasını dert etmeden herhangi bir işte çalışmaya devam edip çoğunluktan iyi yaşayacak. Bu onlar için çok büyük bir kazanımdır dünyanın hangi ülkesinde böyle emekli olan var.

Dinle de alakası yok tamamen "sen bizi gördün biz de seni görürüz" mevzusu. Aynı Z kuşağı ve pizza ilişkisi gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam haklısınız ama Türk halkı böyle maalesef ki. Ekonomi okuryazarlığı yok ve biri "Ben müslümanım." dediği zaman "Aaa ben de müslümanım o zaman bu adam asla yanlış yapmaz." düşüncesiyle bakıyor olaya. İnsanlara önyargıyla bakmamak gerektiğini çoğu kişi anlamıyor zaten. Yaşlılarda din, gençlerde farklı bir şey kıstas oluyor. Değişen hiçbir şey olmayacak bence.

Kimse adalet istemiyor zaten. Herkes kayırılmak istiyor. Ondan bugün bunları yaşıyoruz.

EYT işi de iki ucu sıkıntılı bir şey. 40 yaşında emekli olup çalışmak uzun vadede çok mantıklı olmuyor işte de uzun vadeli düşünen kimse yok.

Benim babam da 50 yaşında emekli olacak. Ama 2002 seçimleri dışında bir kere bile oy vermedi çünkü herhangi bir iktidarın çok uzun süre kalmasının iyi olmadığını biliyor. Hep aynı partiye vermek doğru değil bence zaten.

Uzun vadede kendi çocuğuna bile dokunacak ama düşünce "benim şimdi hesabıma para yatsın da ileride yine bir yolu bulunur" şeklinde. Ben bunu daha önce farklı bir platformda da yazmıştım Türkiye kökten çürümüştür din, Atatürk, anadil de eğitim vb. bunların hepsi siyasette kullanılan aletler haline geldi. Şimdi "18-25 yaş arası öğrencilere ücretsiz internet, sınırsız pizza vereceğiz" desinler bir anda değişimi görürsün etrafında gizli gizli bile olsa o oylar yağmaya başlar vaat verene.

Siyaset üzerinde master bile yapabileceğin bir sosyal bilimdir hiç şaşırmayın böyle şeylere.

Türkiye'de IQ ortalamasi 88, ne bekliyordunuz ki? Zerre sorgulamayan bir halkimiz var. 1-2 pizzaya kanan gencleri demiyorum bile.

Seçimden sonra acısı fazlasıyla çıkacak. Her şeye daha da zam gelecek. Olmayan parayı veremezsin. Geçim daha da zorlanacak diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık düşünmüyorum, en azından düşünmemeye çalışıyorum. Sadece kendi geleceğimi ve diğer ülkelerdeki yaşam standartlarını umursuyorum çünkü buradan umudu keseli epey oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…