EZ Debug LED'de DRAM ışığı sarı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı
ASUS Dual RTX 2060
Anakart
H610M
İşlemci
İ3 12100F
Merhaba arkadaşlar. İlk kez PC montajladım, işlemci ve anakart değiştirdim, her kabloyu eksiksiz taktım ama ne yaptımsa ekrana görüntü gelmiyor.
Dünden beri uğraşıyorum. BIOS pilini söktüm, RAM'leri söktüm taktım, tek slot denedim, güç kesip bekledim ama olmadı.
Yalnız dikkat ettim, anakart üzerinde EZ Debug LED DRAM ışığı yanıyor
Bu ne demek? Görüntü gelmemesinin sebebi bu olabilir mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20220929_140549.jpg
    IMG_20220929_140549.jpg
    158,8 KB · Görüntüleme: 222
  • IMG_20220929_140411.jpg
    IMG_20220929_140411.jpg
    504,6 KB · Görüntüleme: 127
BIOS'a girebiliyor musun veya herhangi bir ses veriyor mu kısa bip uzun bip tarzı.

Tekrar bir kontrol edin. Özellikle de pinlere bakın. Soğutucu bloğun da fazla baskı uygulamadığından emin olun. Macun da bulaşmış olabilir.

Hocam bende i3 12100F işlemciyi stok fan ile taktım. Hazır gelen ürünü direkt işlemci slotuna monte ederken, yanlışlıkla parmağım çok az soğutucudaki macuna bulaştı, bir sorun olur mu? Etrafa taşmadı ama fazlalık kısmı varsa sildim. İşlemci bozulmuş olabilir mi?
Bir de stok soğutucuyu bir tık fazla zorlayarak takmış olabilir. 2 tanesi kolay girdi, 2 tanesi biraz zorlanarak. 4 adet soğutucu vidasını komple açarak, o şekilde sistemi açıp denememi tavsiye eder misiniz bir kere?

BIOS flashback ile BIOS güncellemeyi denediniz mi?

Nasıl yapılıyor hocam o? Pil çıkarıp takma yöntemi ile resetledim BIOS'u.

Hocam çok bilmiyorum ama sanki RAM'lerden kaynaklıymış gibime geldi.

Hazırda kullandığım RAM'lerde ne olmuş olabilir bilmiyorum ki. Sadece anakart ve işlemci değiştirdim aslında sistemde. Yeni anakartım DDR4 RAM destekliyor bendekide DDR4 ama MHz hızı aynı değil. Bundan dolayı olabilir mi acaba? Ama hız önemli değil diye biliyorum çalışması için. Hızı veremez sadece.

BIOS'a girebiliyor musun veya herhangi bir ses veriyor mu kısa bip uzun bip tarzı.

Yok hocam, monitöre hiçbir görüntü gelmiyor. İşlemci ve kasa fanları dönüyor, ışıklar yanıyor, ekran kartının ışığıda yanıyor. Ama ekran kartının fanı 10 saniye dönüp sonra sabit kalıyor.
Bip sesine dikkat etmedim, bir daha açtığımda dikkat edeceğim. Hoparlör olmasa da o ses gelir değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende i3 12100F işlemciyi stok fan ile taktım. Hazır gelen ürünü direkt işlemci slotuna monte ederken, yanlışlıkla parmağım çok az soğutucudaki macuna bulaştı, bir sorun olur mu? Etrafa taşmadı ama fazlalık kısmı varsa sildim. İşlemci bozulmuş olabilir mi?
Bir de stok soğutucuyu bir tık fazla zorlayarak takmış olabilir. 2 tanesi kolay girdi, 2 tanesi biraz zorlanarak. 4 adet soğutucu vidasını komple açarak, o şekilde sistemi açıp denememi tavsiye eder misiniz bir kere?

Nasıl yapılıyor hocam o? Pil çıkarıp takma yöntemi ile resetledim BIOS'u.

Hazırda kullandığım RAM'lerde ne olmuş olabilir bilmiyorum ki. Sadece anakart ve işlemci değiştirdim aslında sistemde. Yeni anakartım DDR4 RAM destekliyor bendekide DDR4 ama MHz hızı aynı değil. Bundan dolayı olabilir mi acaba? Ama hız önemli değil diye biliyorum çalışması için. Hızı veremez sadece.

Yok hocam, monitöre hiçbir görüntü gelmiyor. İşlemci ve kasa fanları dönüyor, ışıklar yanıyor, ekran kartının ışığıda yanıyor. Ama ekran kartının fanı 10 saniye dönüp sonra sabit kalıyor.
Bip sesine dikkat etmedim, bir daha açtığımda dikkat edeceğim. Hoparlör olmasa da o ses gelir değil mi?

Sesi ileten herhangi bir şey olsun yeter.

Tamam dikkat ederim. Ama ön bilgi açısından, bip sesi gelirse ne olur? Gelmezse ne olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı