EZ Debug RAM ve CPU ışığı yanıyor ve sistem açılmıyor

BlackHammer

Hectopat
SSD arızamdan sonra kasa içerisinde SSD çıkardım. Normal ekran kartımı taktım ve açtım sistem gelmedi. BIOS ekranı dahil 1 saat oldu BIOS pilinden sıfırlama yaptım fakat işe yaramadı. Daha önceden bu hatayı RAM hızlarımı işlemcimin desteklediği (R7 7800x3D) hızın üstünde kullanırken veriyordu ama onu BIOS güncelleyerek çözdüm. Şu anki hatanın sebebini anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    159,7 KB · Görüntüleme: 27
  • image.jpg
    image.jpg
    159,4 KB · Görüntüleme: 20
SSD arızamdan sonra kasa içerisinde SSD çıkardım. Normal ekran kartımı taktım ve açtım sistem gelmedi. BIOS ekranı dahil 1 saat oldu BIOS pilinden sıfırlama yaptım fakat işe yaramadı. Daha önceden bu hatayı RAM hızlarımı işlemcimin desteklediği (R7 7800x3D) hızın üstünde kullanırken veriyordu ama onu BIOS güncelleyerek çözdüm. Şu anki hatanın sebebini anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

1-) Sistemde bulunan tüm depolama aygıtlarını çıkartın.
2-) Ekran kartını düzgün bir şekilde yerine oturtup oturtmadığınızdan emin olun. Bazenleri PCI-X girişine düzgün bir şekilde oturmadığından kaynaklı olarak görüntü gelmeyebilir. Işıkları yansa dahi. Aynı şekilde güç kablosunun da doğru düzgün oturtulup oturtulmadığından emin olun.
3-) Bilgisayarın güç kablosunu çıkartıp bir kaç defa güç tuşuna bastıktan sonra BIOS pilini söküp 3 dakikaya yakın bir süreden sonra tekrar takın. Güç kablosunu bağlayıp öyle deneyin.
4-) Ekran kartını ve SSD'yi çıkartırken kablolara dokundurmuş olabilirsiniz. Kabloları tekrardan gözden geçirin.
5-) Aynı şekilde RAM'lere de dokundurmuş olabilirsiniz. Yerlerine tam oturduğundan emin olun lütfen.

Ayriyetten lütfen PC'yi tek RAM ile çalıştırmayı deneyebilir misiniz?

1-) sistemde bulunan tüm depolama aygıtlarını çıkartın.
2-) ekran kartını düzgün bir şekilde yerine oturtup oturtmadığınızdan emin olun. Bazen PCI-X girişine düzgün bir şekilde oturmadığından kaynaklı olarak görüntü gelmeyebilir. Işıkları yansa dahi. Aynı şekilde güç kablosunun da doğru düzgün oturtulup oturtulmadığından emin olun.
3-) bilgisayarın güç kablosunu çıkartıp birkaç defa güç tuşuna bastıktan sonra BIOS pilini söküp 3 dakikaya yakın bir süreden sonra tekrar takın. Güç kablosunu bağlayıp öyle deneyin.
4-) ekran kartını ve SSD'yi çıkartırken kablolara dokundurmuş olabilirsiniz. Kabloları tekrardan gözden geçirin.
5-) aynı şekilde RAM'lere de dokundurmuş olabilirsiniz. Yerlerine tam oturduğundan emin olun lütfen.

Ayrıyeten lütfen PC'yi tek RAM ile çalıştırmayı deneyebilir misiniz?

Çok teşekkür ederim. 3 numarada belirttiklerinizi uyguladım sistemim açıldı, RAM hızımı 4800 MHz de kullanmam gerekiyor maalesef. İşlemcim Ryzen 7 7800x3D.

Çok teşekkür ederim. 3 numarada belirttiklerinizi uyguladım sistemim açıldı, RAM hızımı 4800 MHz de kullanmam gerekiyor maalesef. İşlemcim Ryzen 7 7800x3D.
Diğer SSD ve RAM leri taktıktan sonra gene aynı sorunla karşılaştım

Son düzenleme:

Diğer SSD ve RAM leri taktıktan sonra gene aynı sorunla karşılaştım

SSD ve RAM'lerinizle ilgili sorunlar olabilir. Müsait bir vaktinizde farklı bir sisteme takarak SSD ve RAM'lerinizi kontrol edin. Onun dışında mesela tek RAM ile çalışıyorsa ikinci RAM'i takmak yerine takılı olan RAM'i takılı olmayan RAM'le değiştirerek deneyin. Bu şekilde sorunlu/uyumsuz parçayı bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı