Ezberci kafa yapısından kurtulmak

Yer
Ankara
Ben şu an lise 2.sınıfa gidiyorum. Şu dakikadan sonra bu kafa yapısından kurtulabilir miyim? Benim (bizler) gibi ezberci bir eğitim sisteminde okuyan sonradan bu her konudaki ezbercilikden (en basit örnek ile sizi bir formül verilince (soru ile beraber) başka farklı tür soruları yapamazsınız. Ama yine aynı förmül ve konudur..) kurtulabilen var mı?

Sen çıkmaya çalışsan da sistem izin vermez. Uyum sağlamaya çalış aykırı olmaktan kaçın. Sistemin karşısında durursan ezilirsin. Ben her soruyu 9. sınıfta formüllere değil de mantığımla çözmeye çalışıyordum. 11'de sıkıntı olmaya başladı. Kurallar çok önemli dikkat et. Eğer tek sorun o formülle başka soruları yapamaman ise kolaydan başlayarak Zor'a doğru sorulara git. Çözümlü sorular yardımcı olacaktır.

Elbette kurtulabilirsin, hiçbir şey için geç değil. Ancak kendim bile hala nasıl kurtulabileceğimi keşfedemedim. Affedersin .

Ben mantık kısmını esas alırım ve bunu öğrenmeye çalışırım fakat ezber yapan arkadaşlarım daha yüksek not alır bence böyle devam etmelisiniz.

Ben mecburen 1 sene içinde kurtulmak zorunda kaldım lise sınavı için ve bol bol soru çözerek alıştım. Şu an o soruları çözmesem kötü bir lisede olurdum sanırım. Bol bol yeni nesil sorular çözmeye çalışın

Sistem ezbere dayalı. İstediğin kadar çık, yine sistemin içinde kullanmış olacaksın. Tavsiyem ise ezber kafasından çıkman.

O formülleri ezberlemek yerine altında yatan mantığı kavramaya çalışsan. Böylece ezberden kurtulamazsın ama ezberci olmaktan kurtulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…