Beklentinizi bilmiyorum ama sorun yaşatacağını da sanmıyorum. Keşke daha bilindik bir marka tercih etseydiniz.Bu olay yalnızca yonga modeline bakmaktan ibaret değil zira Ezcool ile aynı kontrolcüyü kullanan JD marka SSD'lerin kronik şekilde boot problemleri yaşattığını gözlemledik. Olayın kalite ve yazılım boyutu da var.
Ezcool'un bahsettiğin model ürününü ADATA ile karşılaştıracak olursak yalnızca kontrolcü anlamında bir tık daha iyi olduğu söylenebilir. Ancak ADATA'nın orta segment ürünlerinde kullandığı kontrolcü yongasına kıyasla da iki tık kötü. Yani giriş ile orta arasında ancak girişe daha yakın kesinlikle.
Bu fiyata çoğu SSD TLC depolama yonga teknolojisini tercih ediyor ve tamamen maliyetten uzaklaşmak için tercih edilen - gündelik kullanıcıya hitap eden tercihler.
240GB SSD yazınca karşına çıkacak en ucuz modeller arasında kıyaslama yapıyoruz unutma. Haliyle en ucuzunu bulup en güzelinde olan özellikleri beklemeyeceksin.
Ben de SU650 kullanıyorum ve ödediğim ücret 200TL. Karşılığında Spotify gibi programların masaüstü versiyonlarını beklemeden açabiliyorum. Oysa HDD ile bekle babam bekle, program gelse menüler gelmezdi. Olaya biraz da bu açıdan bakmak gerekiyor; en ucuz modellerden birisi olsa da sağladığı fayda güzel.
Samsung kendi teknolojisini üretebilen bir marka ve farkındaysan 120GB ürün satmaz, çok nadirdir sattığı. 250'den başlar genelde ve MLC gibi en ucuza kaçılmayan teknolojileri tercih eder. Yongaları kendisi ürettiği için gerçek ömür vaatlerinde bulunabilir. Technopat kanalında haftalarca gece gündüz veri yazdırıldı Samsung SSD'ye, kalitesi ortada. Fiyat olarak ise %50 pahalı genel itibariyle. Değer mi aradaki farka? Gündelik kullanıcıysan hayır.
Kısacası en ucuz modellere yöneldiğin sürece mutlaka zayıf bir noktası ile karşılaşırsın. Kingston al, performansı üzer gibi gibi. Dert edeceksen en baştan Samsung alZira en uygun fiyata satan markalar yalnızca; X markadan alıp Y marka etiket basmakla yetiniyor. ADATA etiket basmaktan iyi anlar o anlamda
Yine de ucuz olduğu için ADATA650 kullanıyorum, mutluyum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.