F. E. A. R 700-3000 FPS'de sistemden ses geliyor

aragornxx

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2020
Mesajlar
1.177
F.E.A.R isimli oyunu Steam'dan aldım. Oyunu açtım 15 FPS veriyordu en fazla. Bir DLL indirdim çözüm için. Sonra ekran kartından tiz bir 'cız' sesi gelmeye başladı. Anladıgım kadarıyla ekran kartı sınırsız FPS çizmeye çalışırken kendini zorluyor. Hiçbir anlam veremedim ve açıkçası Kart'a bir şey olacak diye çok korktum. DLL'yi sildim ve tekrar oyuna girdim kasa içinden ses gelmiyor. Sesin ekran kartından geldigine emin gibiyim. Sadece oyunu açınca o ses geliyor, Alt+Tab yaptığım anda bile o tiz cız sesi gidiyordu. Karta bir şey olur mu daha dogrusu o ses ile beraber kullansam karta bir şey olur muydu? Çok merak ettim ve bilgi almak için bu konuyu açtım.
 
Başka ağır oyunlarda hafif de olsa cızırtı duyuyor musunuz? Bahsettiğiniz şey muhtemelen coil whine, eğer öyleyse hiçbir zararı yok.

Çok teşekkürler. Biraz araştırdım evet sorun yokmuş.

Şaşırtıcı derecede Horizon Zero Dawn'da bu ses çok ama çok az duyuluyor, kulagımı kasaya yaklaştırınca falan. Masa başında otururken bile duymuyorum. F.E.A.R'da nedense çok fazla duyuldugu için endişelenmiştim. Birde böyle bir ses hiç duymuyordum sanki F.E.A.R yüzünden oldu gibi hissettigim için oyunu direk sildim.
Coil Whine. O kadar FPS de olur yapacak bir şey yok.

Evet FPS ne kadar yüksek olursa ses o kadar fazla duyuluyor. Birde sisteme yük bindiren Cyberpunk gibi oyunlarda da ses biraz duyuluyor ama yüksek FPS oyunlara göre çok ama çok az hatta hiç yok diyebilirim. Özellikle kulaklık takınca bu sesi duymak imkansız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı