F/P açısından iPhone 11 vs 12 vs 13

Bütçe
28000

wasnope

Hectopat
Daha fazla  
Bu hafta yeni bir telefon alacağım, eski telefonum çok eskidiğinden dolayı iPhone 11, 12 ve 13 arasındayım. Fiyat-performans olarak hangisini tercih etmeliyim, almalıyım? Sürekli telefon değiştiren biri değilim. Telefonun başına bir şey gelmediği sürece hatta hiç değiştirmiyorum, bayağı bir süre götürecek fiyat-performans olan bir model önerirseniz sevinirim. Abartı bir bütçem yok, 2. el temiz bulabilirsem de alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hafta yeni bir telefon alacağım, eski telefonum çok eskidiğinden dolayı iPhone 11, 12 ve 13 arasındayım. Fiyat-performans olarak hangisini tercih etmeliyim, almalıyım? Sürekli telefon değiştiren biri değilim. Telefonun başına bir şey gelmediği sürece hatta hiç değiştirmiyorum, bayağı bir süre götürecek fiyat-performans olan bir model önerirseniz sevinirim. Abartı bir bütçem yok, 2. el temiz bulabilirsem de alırım.
İPhone olarak herzaman en iyisini almanızı tavsiye ederim. Zaten o çirkin 11'i katıyen almayın. iPhone 13 olabilir yani.

Android olarak çok daha kaliteli ve sağlam cihazlar mevcut ama tercih edermisiniz bilemem. Samsung S cihazları çok daha iyiler ama.

Üstteki arkadaşa katılıyorum. iPhone alacaksan olabildiğince en son çıkanı almalısın. Alabiliyorsan tabiki 13.

İphone 13 altında alınmaz

13 mini alınır mı sizce?
Pil olarak sizi çok üzebilir. Cidden çok hızlı biten ve küçük bir cihaz ama telefonu nadir açıyorsanız işinize yarar.

iPhone 13 Pro mu iPhone 15 mi almalıyım.

Kesinlikle 13 Pro almalısın. Birçok yönden düz 15'ten daha iyi bir telefon. İstersen kıyası yapayım kendin de gör hocam.
13 Pro'da olan düz 15'te olmayan özellikler:
-Telefoto kamera
-Makro çekebilme
-120Hz ekran
-Çelik kasa
-Lidar sensörü
-Gece modunda portre çekebilme
-ProRAW fotoğraf çekebilme
-ProRES video çekebilme
-Gece modunda portre çekebilme

Düz 15'in 13 Pro'ya artıları:
-Daha yeni işlemci bu sayede 1 sene daha uzun güncelleme alacak
-Dinamik ada
-Güneş ışığı altında daha parlak ekran
-48MP ana kamera( 13 Pro'da 12MP)
-Type-C

Gördüğün gibi önemli birbirlerine karşı artıları bunlar açıkçası kamerada ve ekranda birçok yönden tokatlamış 13 Pro. 60Hz ekran kabul edilir değil bu çağda zaten ki siz uzun süre kullanacakmışsınız birkaç yıl sonra 60Hz demeye utanır hale gelirsiniz.
Bu arada eğer sıfır 15'e yetecek bütçe varsa 2. el 14 Pro da alabilirsin. 14 Pro, aklına gelebilecek her yönden düz 15'ten iyi hatta düz 16'dan bile birçok yönden iyi cihaz. Daha iyi yatırım olur senin için ama yeter ki Pro serisi cihaz al hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı