F/P Curved monitör tavsiyesi

lacrimobia

Kilopat
Herkese merhaba.

Geçen yıl bilgisayarımı, sayenizde topladım; tekrardan çok teşekkürler.

Şimdi ise monitör alma vaktim geldi, bu nedenle biraz araştırma yaptım ancak F\p olarak bulmakta zorlandım ve aradığım özellikleri aşağıda listeledim.

Kesin olmasını istediğim özellikler.
Curved.
Display Port.
G-Sync.
240Hz.
27" veya üstü (Curved için ideali 32" diye bir yazıda okudum)
2K.

PUBG, CS gibi oyunları çok oynamıyorum daha çok CIV IV, Witcher, Conan, COH2 gibi oyunlar, film falan izliyorum bu yüzden "ms" önemli değil diye düşündüm.
Fiyat olarak bir rakam belirlemedim F\p olacağı için, 1000 TL'de olabilir 3000 TL'de olabilir.

Nedenleri ile birlikte tavsiyeleriniz bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

Herkese merhaba.

Geçen yıl bilgisayarımı, sayenizde topladım; tekrardan çok teşekkürler.

Şimdi ise monitör alma vaktim geldi, bu nedenle biraz araştırma yaptım ancak F\p olarak bulmakta zorlandım ve aradığım özellikleri aşağıda listeledim.

Kesin olmasını istediğim özellikler.
Curved.
Display Port.
G-Sync.
240Hz.
27" veya üstü (Curved için ideali 32" diye bir yazıda okudum)
2K.

PUBG, CS gibi oyunları çok oynamıyorum daha çok CIV IV, Witcher, Conan, COH2 gibi oyunlar, film falan izliyorum bu yüzden "ms" önemli değil diye düşündüm.
Fiyat olarak bir rakam belirlemedim F\p olacağı için, 1000 TL'de olabilir 3000 TL'de olabilir.

Nedenleri ile birlikte tavsiyeleriniz bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.
Bu kadar özellik istiyorsun. Almışken 4k monitör al.

Yardımcı olabilecek kimse yokmu???😔

Öyle şeyleri bir arada istiyorsun ki bu konfigürasyonda model yok doğru düzgün. 2K Curved olsa 240Hz değil, 240Hz olsa 2K değil, 2K 240Hz olsa Curved değil... Bu kriterler arasından en az önem verdiğini ele veya limitleri genişlet. Ben olsam 240 yerine 144-165Hz arası bir monitör alırdım. 165 ve 240Hz monitörü yan yana koyup ikisini de denetsek hangisi 240'tır diye sorsak emin olamazsın.

Ayrıca "F/P" kısmını tamamen unut çünkü bu özelliklere sahip monitörleri öyle 3000 TL'ye falan alamazsın. Burda model önerisi beklemek yerine ufak bir google araştırması yapıp bir sürü modele de erişebilirsin ama ısrarla istediğin için birkaç tane atayım:

27" 2K, VA, Curved, FreeSync 2 (Yani G-Sync de destekliyor), DisplayHDR 400, 144Hz, €415

27" 2K, VA, Curved, FreeSync Premium Pro, 165Hz, DisplayHDR 400, €466

32" 2K, VA, Curved, FreeSync 2, 144Hz, DisplayHDR 400, €548

27" 2K, IPS, Flat, G-Sync, 170Hz, DisplayHDR 400, 6.099₺

27" 2K, IPS, Flat, FreeSync Premium, 165Hz, €549

Linklerden bazıları gözükmüyordu, ben de "hz" i düşürüp şu sonuçlara ulaştım.

Karşılaştırma linkleri
1. Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA

link içeriği
1. monitör:
MSI 31.5" OPTIX MAG321CQR 144Hz 1ms 2xHDMI DP QHD Freesync Curved Gaming Monitör
2. monitör:
AOC 31.5" CQ32G1 144Hz 1ms VGA 2xHDMI DP QHD Freesync Curved Gaming Monitör

2. Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.

link içeriği
1. monitör:
ASUS 31,5" XG32VQR HDR 2K 4Ms 144Hz AURA RGB FreeSync 2 CURVED GAMING MONİTÖR
2. monitör:
ASUS 31,5" VG32VQ 1Ms 144Hz WQHD HDMI DP CURVED FREESYNC GAMING MONITOR

Bu monitörler nasıldır tavsiye edermisiniz yada başka bir öneriniz varmı

Eğer 32" alacaksanız 2K olmalı boyut ve çözünürlük oranı. 32" de ASUS VG32vq modelini önerebilirim. Curved 1M 144Hz 2K çözünürlüğe sahip HDR desteği ve 400CD parlaklığa bir paneli mevcut.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı