F/P PC için uyumlu gamepad önerisi

Hocam ben yazılımsız çalıştırıyordum.
MGS5 gibi bazı oyunlarda kendi içinde destekleyebiliyor ama genel anlamda destek yok. Xinput cihazlar ise Flash oyunları bile çalıştırabiliyor eğer Gamepad desteği varsa oyunda.
Xinput direk Windows'un içine gömülü olduğu için en mantıklısı ve tam uyumlusu.

Bi çok gamepad deneyimledim. Şuan 2 tane monster modeli, manba one ve xbox 9. nesil var. Bütçeni aşıyor ama pc için alacaksan kesinlikle xbox öneririm. 2 hafta önce amazondan, microsoft garantili 2900e aldım. internette 1500 civarında garantisi devam eden temiz 2. eller de mevcut.
Özellikle pcde oynanan playstation oyunlarında xbox çok daha stabil çalışıyor. Başta ele biraz küçük gibi gelebilir ama şimdiye kadar saatlerce oynayabildiğim tek gamepad. Eksi olarak pille çalışması ama 4 tane şarjlı pil ve şarj cihazı alıp kullanılabilir.
Manba one deneyip xboxun nesini daha çok beğendiniz hocam? Bunu ciddi bir soru olarak soruyorum gerçekten nedenini merak ettim

Manba one deneyip xboxun nesini daha çok beğendiniz hocam? Bunu ciddi bir soru olarak soruyorum gerçekten nedenini merak ettim
Hocam ürün kötü değil baştan söyleyeyim, xboxı kullanmış olmasaydım her şeyiyle favori gamepadim olurdu. Xboxtan ileride olduğu özellikleri olsa da benim için en önemli olay ergonomi, bu yüzden xbox daha iyi diyorum. Şöyle ki; ekran olan kısım daha ağır, bu yüzden az da olsa öne doğru ağırlık oluşuyor ve bi süre sonra bileğimi rahatsız ediyor. Xboxta ise ağırlık dengeli, ele oturunca ağırlığı avuç içinde hissediyorsun. Bir de xboxın malzemeden ya da dokusundan kaynaklı herhalde, elim hiç terlemedi. Titreşimde aynı şekilde manbadaki titreşim, monster gamepadin titreşimden hallice ama xbox tetik tuşlarına da titreşim gönderebiliyor. Hall effect olayını ise zaman gösterecek. Bu arada manbanın ve monsterın sol analoğu Last of us part1de düzgün çalışmadı.

Hocam ürün kötü değil baştan söyleyeyim, xboxı kullanmış olmasaydım her şeyiyle favori gamepadim olurdu. Xboxtan ileride olduğu özellikleri olsa da benim için en önemli olay ergonomi, bu yüzden xbox daha iyi diyorum. Şöyle ki; ekran olan kısım daha ağır, bu yüzden az da olsa öne doğru ağırlık oluşuyor ve bi süre sonra bileğimi rahatsız ediyor. Xboxta ise ağırlık dengeli, ele oturunca ağırlığı avuç içinde hissediyorsun. Bir de xboxın malzemeden ya da dokusundan kaynaklı herhalde, elim hiç terlemedi. Titreşimde aynı şekilde manbadaki titreşim, monster gamepadin titreşimden hallice ama xbox tetik tuşlarına da titreşim gönderebiliyor. Hall effect olayını ise zaman gösterecek. Bu arada manbanın ve monsterın sol analoğu Last of us part1de düzgün çalışmadı.
Ekran konusunda katılıyorum ben de, ekranlı gamepadleri sevemedim malesef gereksiz geliyorlar bana. Malzeme olarak farkları göze batıyor malesef evet. Hall effectten başka olarak anti friction ring olmaması xboxta beni büyük hayal kırıklığına uğratıyor açıkcası, başta pek sorun olmasa da kullanıkça kenarlarda sürtünürken elinize o sürtünme hissiyatı geliyor. 3. Parti kollarda anti friction ring bulunduğundan ötürü kenarlarda yağ gibi kayıyor. Titreşim konusunda tetik titreşimli gamepadler benim de hissiyat olarak daha çok sevdiğim kollar ama her oyunda da çalışmıyor tetik titreşimleri, gamesir cyclone pro gibi kollar biraz daha hoşuma gidiyor o yüzden 3. Parti kollarda. Tlou konusunda neden öyle oldu anlamadım ama garip bir durum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı