F/P sistemi toplamak 2600X vs R5 3600

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya.com daki VOK GAMER sisteme bakmanızı öneriyorum cidden kaçırmayın özellikle bu fiyattayken.
Bu arada bu fiyata daha iyisini bulamazsın RX 5700X 2070SUPER gücünde bir GPU mantıklı olalım biraz.
Benim önerim vok gamer sistemle donanım haber sistemin aeasında ciddi farklar var yaklaşık %80 fazla performans gibi.

Teşekkür ederim. Peki bu sistemde ufak tefek değişiklikler sistemin vereceği performansı etkiler mi? Etkilese bile hangi yönden etkiler?
Mesela ben de söyle bir şey yaptım;
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4.
MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4.
MSI GeForce GTX 1660 Ti Armor 6 GB GDDR6 192 Bit Ekran.
Değişiklikler bunlar.
Peki vok gamer sistemi ile 5800 olanı karşılaştırsak zaten fiyatlar hemen hemen aynı.

Vok gamer sistemdeki RX 5700xt ile bu sistemdeki 1660 Ti'ı karşılaştırmak pek mantiklı olmaz çünkü RX5700xt 2070S değerinde bir kart FPS'si yüksek ileriye dönük bir kart istiyorsan vok gamer ı seçersin.

Vok gamer sistemdeki RX 5700xt ile bu sistemdeki 1660 Ti'ı karşılaştırmak pek mantiklı olmaz çünkü RX5700xt 2070S değerinde bir kart FPS'si yüksek ileriye dönük bir kart istiyorsan vok gamer ı seçersin.
Sadece ekran kartı değil mi? Ana kartda ya da işlemcide bir sıkıntı yok, değiştirebilirim.

Sadece ekran kartı değil mi? Ana kartda ya da işlemcide bir sıkıntı yok, değiştirebilirim.
Oyun amaclı kullanıcaksanız Ryzen 5 3600 u secmenizi öneririm.
Sistemi bu şekilde seçmeniz en iyisi olacaktır; R5 3600/gigabyte X570 /thermaktake 600W kasa/thermaltake CPU soğutucu (işlemci)/Seagate 1TB harddisk hdd/xpg 512 GB m.2 SSD ( RGB veya RGB olmayan)

Yok ya çok pahalı oldu. Ben ilk başta bahsi geçen 5800 TL olan sistemi tercih edeceğim ya da 4000 TL olan yeterli gelmez ise yükseltirim.

Donanım Arşivi'nin Epic sisteminde SSD'yi M.2 512 GB, Anakartı ASUS TUF B450 ile değiştirmek en iyi seçenek olacaktır. İncehesap'ta İnce Cuma diye bir şey var 3600 işlemciler '3600X' ile ücretsiz değiştirilerek montaj yapılıyor. Böyle bir sistem için 1080P 144Hz 1MS monitör almayı unutmayın.

Yok ya çok pahalı oldu. Ben ilk başta bahsi geçen 5800 TL olan sistemi tercih edeceğim ya da 4000 TL olan yeterli gelmez ise yükseltirim.
Pardon ben yanlış kişi ile karıştırdım sadece işlemciyi değiştimeniz yeterli olacaktır vok gamer sistemde.
ASUS'un anakartını önermem.

Aslında bu kadar kafa karışıklılığına gerek yoktu sadece 5800 TL ile 4000 TL olan sistemleri karşılaştırıcaktık ama yine de teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…