TR'de satış yapmak için garanti vermeye zorunlular yani sattı kaçtı tarzı firması olmayan yerden alınmadığı sürece sıkıntı yaşama durumunda çözüm öyle ya da böyle bulunur.
V2, 2021 yazı fiyatı 1750TL'yi bile görmüştü. Köpüğü alınan dolarla birlikte fantastik değerlere çıkmış yani 4000'e yakın para verip süper ya da F/P makine alıyorum gibi bir durum yok, makine zaten giriş seviyesi.
Ama alacağım diyorsan da ana bütçe dahilinde V2 yerine Ender 3 Max da düşünülebilir, en azından baskı hacmi 30x30x34cm. Gerçi en üstlerde boru sıkışacağından 34cm'in tam kullanılması biraz zor.
Bu ölçü bazında işini görebilir. Öte yandan kasa basacaksan ABS kullanman gerekebilir, onun için de kapalı hazne yapman gerekir. Açıkta büyük parça basamazsın ABS ile. Elektroniği de o haznenin dışında tutman gerek ki zarar görmesin.
Hız konusuna gelirsek,
büyük bir hayal kırıklığına hazır ol. Ya da Prusaslicer kurup istediğin makinenin profilini seç (şayet hazır listesinde varsa) ve istediğin bir modelin istediğin baskı kalitesindeki baskı sürelerine bir göz at.
V2 ya da Max gibi ürünlerde makineyi aldıktan sonra da alışveriş yapman gerekebilir ama bu tamamen beklentilerine bağlı. Mesela ben sadece Capricorn boru, 4 yay, 3 daha sessiz fan aldım. Bazıları BL touch, başka board, hotend, direct drive ext vb. de alıyor.
Benim baktığım incelemelerde S1 için uçan kaçan bir kalite farkından bahsedilmiyor, daha ziyade upgradeleri önceden yapılmış V2 gözüyle bakılıyor.
Bunlar V2 ile:
Alttaki arkadaş 11cm,
0.08mm katman yüksekliği ile basıldı ve 25 saat sürdü.
Bu ise 8cm yükseklikte, 0.2mm katman yüksekliği ile 8 saatte. Çok daha hızlı(!) ama katmanlar yakından belirgin.
Zaten bir süre sonra saatler anlamını yitiriyor.
Kasa gibi çok büyük parçalar için daha büyük nozül ile daha kalın katman yüksekliği kullanırsan süreler 0.4mmlik nozüle göre oldukça düşer, fakat agresif bir nozül büyüklüğü için (1mm gibi) stock hotendlerin çoğu zayıf kalır yani ekstra masraf çıkar, kesenin ağzını açarsan 4 haneli rakamlar çok kolay, sadece hotend için.