F/P Yazıcı Önerisi

Daha fazla  
Merhabalar,

İlk defa 3D yazıcı alacağım. Hız ve hassasiyet tabi ki önemli fakat ne kadar vermeliyim hangisini almalıyım konusunda şüpheye düştüm. Birçok model var. Benim bütçem 5000 civarı. Aslında 3000-3500 ayırmıştım fakat modelden modele atladıkça arttırmaya karar verdim.

Benim incelediğim 3 model var.
Creality Ender 3 V2
Creality CR-6 SE
Creality CR-10S Pro V2

Sanırım CR modellerinin kurulumu daha kolay- daha hassas çalışıyor. Kullanım aralarında yeniden ayar yapma gereksinimi daha az geldi.

Şimdi genellikle hobi amaçlı ve oğluma oyuncak basma konusunda kullanacağım. Bu konuda hız benim için gerçekten önemli. Hangisinde daha başarılı olur bilemedim.

Hobi olarak kasa tasarımı yapıyorum. Özellikle mini itx ve modüler kasa sistemlerini basabileceğim bir yazıcı olsun bari dedim sonradan. Yani 30x30 bir baskı yapabilsem mükemmel olur fakat zor gibi.

Bu bilgiler ışığında bunun hızı daha iyidir bariz daha kaliteli alırsın yada bu kadara gerek yok gibi yorumlarınız var mı?

Son olarak Creality Ender-3 s1 yeni çıkmış sanırım. Fiyat olarak ön sipariş 6000TL fakat değer mi bilemedim. Ayrıca satın almak için önereceğiniz bir yer var mı? Satış sonrası destek- yedek parça vs gibi ve garantisi var mı bu cihazların?

Ender-3 s1 çıkabiliyorsan o fiyata değer. Türkiyede garantili satılıyor bu alet. Ben studioma aldım bir tane, 2-3 ayar sonransı çok iyi performans verdi. Resine yazıcı da var bende onun kadar olmasa da yakın sonuç veriyor. Ve fiyatı 3'te biri.

Ender-3 s1 çıkabiliyorsan o fiyata değer. Türkiyede garantili satılıyor bu alet. Ben studioma aldım bir tane, 2-3 ayar sonransı çok iyi performans verdi. Resine yazıcı da var bende onun kadar olmasa da yakın sonuç veriyor. Ve fiyatı 3'te biri.
Nereden aldınız hocam ben sadece önsipariş gördüm. S1 alamazsam yorumunuz ne olur?

TR'de satış yapmak için garanti vermeye zorunlular yani sattı kaçtı tarzı firması olmayan yerden alınmadığı sürece sıkıntı yaşama durumunda çözüm öyle ya da böyle bulunur.

V2, 2021 yazı fiyatı 1750TL'yi bile görmüştü. Köpüğü alınan dolarla birlikte fantastik değerlere çıkmış yani 4000'e yakın para verip süper ya da F/P makine alıyorum gibi bir durum yok, makine zaten giriş seviyesi.

Ama alacağım diyorsan da ana bütçe dahilinde V2 yerine Ender 3 Max da düşünülebilir, en azından baskı hacmi 30x30x34cm. Gerçi en üstlerde boru sıkışacağından 34cm'in tam kullanılması biraz zor.

Bu ölçü bazında işini görebilir. Öte yandan kasa basacaksan ABS kullanman gerekebilir, onun için de kapalı hazne yapman gerekir. Açıkta büyük parça basamazsın ABS ile. Elektroniği de o haznenin dışında tutman gerek ki zarar görmesin.

Hız konusuna gelirsek, büyük bir hayal kırıklığına hazır ol. Ya da Prusaslicer kurup istediğin makinenin profilini seç (şayet hazır listesinde varsa) ve istediğin bir modelin istediğin baskı kalitesindeki baskı sürelerine bir göz at.

V2 ya da Max gibi ürünlerde makineyi aldıktan sonra da alışveriş yapman gerekebilir ama bu tamamen beklentilerine bağlı. Mesela ben sadece Capricorn boru, 4 yay, 3 daha sessiz fan aldım. Bazıları BL touch, başka board, hotend, direct drive ext vb. de alıyor.

Benim baktığım incelemelerde S1 için uçan kaçan bir kalite farkından bahsedilmiyor, daha ziyade upgradeleri önceden yapılmış V2 gözüyle bakılıyor.

Bunlar V2 ile:
Alttaki arkadaş 11cm, 0.08mm katman yüksekliği ile basıldı ve 25 saat sürdü.🙃

11cm0.08lh.25hrs.jpg

Bu ise 8cm yükseklikte, 0.2mm katman yüksekliği ile 8 saatte. Çok daha hızlı(!) ama katmanlar yakından belirgin.

8cm0.2lh8hrs.jpg

Zaten bir süre sonra saatler anlamını yitiriyor.

Screenshot 2022-02-16 163850.jpg

Kasa gibi çok büyük parçalar için daha büyük nozül ile daha kalın katman yüksekliği kullanırsan süreler 0.4mmlik nozüle göre oldukça düşer, fakat agresif bir nozül büyüklüğü için (1mm gibi) stock hotendlerin çoğu zayıf kalır yani ekstra masraf çıkar, kesenin ağzını açarsan 4 haneli rakamlar çok kolay, sadece hotend için.

Hız konusuna gelirsek, büyük bir hayal kırıklığına hazır ol. Ya da Prusaslicer kurup istediğin makinenin profilini seç (şayet hazır listesinde varsa) ve istediğin bir modelin istediğin baskı kalitesindeki baskı sürelerine bir göz at.
Baskı süreleri seçtiğim figürden kaynaklı mı bilmiyorum ama hepsi için aynı :D

V2 ya da Max gibi ürünlerde makineyi aldıktan sonra da alışveriş yapman gerekebilir ama bu tamamen beklentilerine bağlı. Mesela ben sadece Capricorn boru, 4 yay, 3 daha sessiz fan aldım. Bazıları BL touch, başka board, hotend, direct drive ext vb. de alıyor.
Araştırdığım kadarı ile 2. z ekseni, boru, yay gibi sorunlu parçaları değiştirince V2- Max'a ekstra 1500-2000 harcarsın diyenler var hocam ne kadar doğru?

Benim baktığım incelemelerde S1 için uçan kaçan bir kalite farkından bahsedilmiyor, daha ziyade upgradeleri önceden yapılmış V2 gözüyle bakılıyor.
öve öve bitirememişler hocam siz böyle söyleyince şaşırdım açıkcası. Özellikle flexiable printing konusunda çığır açmış genel olarak en iyi F/P 3D yazıcı diyorlar ama onu alacağıma 2 tane V2 yada Max alırım o da ayrı.

Baskı süreleri seçtiğim figürden kaynaklı mı bilmiyorum ama hepsi için aynı :D
Yanlış bir şey yapmışsındır.😁 Sonuçta bunlar katman katman baskı yapıyor, örneğin 0.08 ile 0.32mm katman yüksekliği arasında 0.24mm fark var, yani biriyle tek pasoda 0.32 basarken diğeri 4 paso atmalı.
Araştırdığım kadarı ile 2. z ekseni, boru, yay gibi sorunlu parçaları değiştirince V2- Max'a ekstra 1500-2000 harcarsın diyenler var hocam ne kadar doğru?
Yaylar 20-30 lira, Capricorn 150 civarı, fanlar seçimine bağlı, benimkiler Bequiet tanesi 130 x2, soğutma laptop fanı 50, 5015 alırsan noname 25TL, 3 tane voltaj devresi de totalde 50-60 olsa 550 civarı tutar benim masrafım, o da güncel fiyatlarda. Benim yaptığım dönemde 400 TL altıydı total.

2. z ekseni, BL touch, direct drive gibi upgradeler tercihe bağlı. Muadil Bl touchlar 200 civarı. Z ekseni stoklarda yok sanırım. Filament sensörü denen şey bildiğin 3 liralık switch zaten. D.drive seçimine bağlı. Özetle diğer ıvır zıvırlar da alınsa o tip bir rakam çıkmamalı. Ama gidip Mosquito hotend alıyorsa adam, o zaten kafadan 2000 lira. Özetle, hesabı ne kadar şişirmek istersen ucu o kadar açık.

öve öve bitirememişler hocam siz böyle söyleyince şaşırdım açıkcası. Özellikle flexiable printing konusunda çığır açmış genel olarak en iyi F/P 3D yazıcı diyorlar ama onu alacağıma 2 tane V2 yada Max alırım o da ayrı.
Benim yabancı kaynaklardan edindiğim izlenim bu.

Normalde Ender 3 V2 flexible basmıyor zaten ama extruder mandalının olduğu parçayı farklı bir parçayla değiştirince(print edilen) onu da basıyor. Ninjaflex Ender 3 diye aratabilirsin. O şekilde direct driveli bir makine gibi flexible basamıyordur, o ayrı.

Son düzenleme:
Ben de araştırırken Artillery firmasına denk gelmiştim ve bayağı iyiydi o zaman şimdi fiyatları nasıl bilmiyorum ama x1 ve x2 güzeldi en son baktığımda. Ve çok sessiz(Ender-3 S1 nasıldır bilmiyorum bu konuda)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı