F1 24 açılmıyor

FumacherG7

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
11th Intel Core i5-1135G7
Intel Iris Xe G7
8GB DDR4 (Tek Slot)
512GB M2 Sata SSD
Merhaba. Bugün ilk defa F1 24 yükledim. Fakat bir sorun var. Oyun açılmıyor. İlk başta sorun olmadan yükleme ekranı geliyor, EA jeneriği geliyor fakat ondan sonra oyun tam yüklenirken kapanıyor. Sorunu çözmek için ne denemeliyim? (Not: Sistemimde GPU olarak Intel Iris Xe, CPU olarak Intel i5-113G7 ve 8 GB DDR4 RAM bulunuyor.)

Hocam F1 24 bildiğim kadarıyla Iris Xe ile çalışmaz. Muhtemelen GPU'dan dolayıdır. Minimum sistem gereksinimlerine göre bunlar lazım: NVIDIA GTX 1060 (6GB) | GTX 1660Ti (VR) | RTX 2060 (RT) // AMD RX 480 (8GB) | RX 590 (VR) | 6700XT (RT) // Intel Arc A380 (VR/RT)

Hocam F1 24 bildiğim kadarıyla Iris Xe ile çalışmaz. Muhtemelen GPU'dan dolayıdır. Minimum sistem gereksinimlerine göre bunlar lazım: NVIDIA GTX 1060 (6 GB) | GTX 1660 Ti (VR) | RTX 2060 (RT) // AMD RX 480 (8 GB) | RX 590 (VR) | 6700XT (RT) // Intel Arc A380 (VR/RT)

Hocam bunun için farklı bir konu açmıştım ve 720p Low ayarlarda oynayabileceğim söylenmişti. Ekstra olarak yakın zamanda RAM'i 16 GB'a çıkarmayı düşünüyorum bunun sayesinde açılır mı?

Hocam bunun için farklı bir konu açmıştım ve 720p Low ayarlarda oynayabileceğim söylenmişti. Ekstra olarak yakın zamanda RAM'i 16 GB'a çıkarmayı düşünüyorum bunun sayesinde açılır mı?
Hocam sorun benim düşündüğüm gibiyse 16 GB RAM olsa bile açılmayabilir. Tam emin değilim. Sorun ekran kartıysa eğer RAM etki etmez diye düşünüyorum. Iris Xe benim verdiğim ekran kartlarına göre çok güçsüz çünkü. Bunlar da minimum zaten. Steam'den bakınca 8 GB RAM yeterli. Minimum gösteriyor. 16 GB RAM olsa belki düşük ayarlarda açar. Yükseltmeyi deneyebilirsiniz hocam. Ama emin değilim 16 GB RAM'de açılıp açılmayacağı konusunda.

Hocam sorun benim düşündüğüm gibiyse 16 GB RAM olsa bile açılmayabilir. Tam emin değilim. Sorun ekran kartıysa eğer RAM etki etmez diye düşünüyorum. Iris Xe benim verdiğim ekran kartlarına göre çok güçsüz çünkü. Bunlar da minimum zaten. Steam'den bakınca 8 GB RAM yeterli. Minimum gösteriyor.

Hocam ona bakarsanız bazı 8 GB RAM isteyen oyunlara girince de yeterli alan olmadığı uyarısı verip oyundan atmasını da yaşadım.

Hocam o zaman 16 GB RAM'e yükseltmeyi deneyin. 8 GB RAM zaten günümüze göre düşük kalıyor.

Hocam okulların kapanıp yaz başlamasına yakın yükseltmeyi düşünüyorum. Eğer olmazsa yine kapını çalarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı