F1 25'te virajlarda ne yapılmalı?

sheanous

Decipat
Yer
Japonya, Kobe
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500, MSI 2x Ventus RTX 4060, Corsair Vengeance 16 GB x 2 (3200 MHz, CL16), Gigabyte B550 Gaming X V2, Crucial P3 Plus 1 TB
F1 seviyorum ama oynamaya daha yeni başladım, DualSense ile oynuyorum. Yas marina circuit oynarken norris ile P1 icin kapisiyordum. Hairpin virajinda son surfat gider daha sonra o keskin donuse 100 metre kala frenlere abanir, viraji bayagi iceriden alarak hemen ondeki rakibin onune gecerdim. Yaris bitmesine 3 tur kala norris ile P1 kapisirken dalginliktan 100 degil 65-60 metre kala frene basmisim ve bir anda heyecandan arabayi kontrol edemeyip bariyerleri tosladim. Araba zarar gormemisti, geriye gidip devam edebilirdim ama ben arabayi toparlayana kadar leclerc ile russell da beni gecince oflayip oyunu kapattim. Viraja girerken eger zamaninda fren basamazsam bunu toplamanin bir yolu var mi yoksa artik kaderime kabullenip bariyerlerev opucuk attiktan sonra devam mi etmeliyim? Taktigi olanlar varsa ve paylasirlarsa sevinirim.

Oyun F1 25, verstappen ile oynuyorum (agresif surmeden edemiyorum ve Max bunun icin mukemmel :D).

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi asistleri kullanıyorsun tam emin değilim fakat öncelikle ilk zamanlarda yarış çizgisi açık yarışmanı tavsiye ederim. Böylelikle frenleme kaçırmazsın öğrenince kapatırsın. İkincisi rewind özelliği mevcut kolla oynuyorsan durdurma tuşunun yanındaki ile kazadan önceki istediğin vakte sarıyorsun. Bunların hepsini bilip yine geç frenleyeyim çarpmadan toplayayım maalesef yok.

Hangi asistleri kullanıyorsun tam emin değilim fakat öncelikle ilk zamanlarda yarış çizgisi açık yarışmanı tavsiye ederim. Böylelikle frenleme kaçırmazsın öğrenince kapatırsın. İkincisi rewind özelliği mevcut kolla oynuyorsan durdurma tuşunun yanındaki ile kazadan önceki istediğin vakte sarıyorsun. Bunların hepsini bilip yine geç frenleyeyim çarpmadan toplayayım maalesef yok.
Assistlerden DRS, ERS ve otomatik vites açık sadece kalan hepsi manuel. Frenleme tekniğim de çoğu kişinin yaptığı gibi, başta hafif basıyorum sonra yavaş yavaş frenleri kilitlemeden sert basıyorum ve bırakırken de yavaş yavaş bırakarak arabanın ağırlığını öne doğru aktarıyorum. Çizgiler de açık bu arada ama mümkün olduğu kadar çizgiyi takip etmemeye çalışıyorum çünkü agresif sürüyorum ve tüm botlar o çizgi üzerinden gidip o çizgiyi savunuyorlar o yüzden çarpışıyoruz hep. Bu arada rewind gibi özellikleri hiç bir oyunda kullanmam çünkü oyunun gerçekçiliğini bozuyorlar.

Eğer geç freni toparlamanın bir yolu yoksa o zaman HUD üzerindeki bilgileri sesli söyletmek gibi bir şey yapmak mümkün mü acaba? HUD üzerindeki bilgileri okurken yola odaklanamıyorum ve bu da özellikle virajlarda çok aleyhime oluyor. Düz yolda giderken HUD baktığımda ise kontrolcü titremeye başlıyor lan ne oluyor diye yola bakıyorum arabanın yan tekerleri pist dışına çıkmış falan. Yıl olmuş 2025 o kadar yapay zeka falan var adamlar bunu sesli komutlarla falan da olsa bir kolaylaştıralım dememişler mi?

Hocam sana göz ve el kalibrasyonu lazım. Agresif olmak yapay zekayı suistimal etmek demek değil. Lütfen yanlış anlama ters olsun diye yazmıyorum bazen klavyede aktarmak kolay değil. Zaten otantik oynanış istiyorsan ya drs bekleyip düzlükte geçeceksin ya da frenleme noktasına gelmeden önündeki ile yanyana gelmiş olman gerek geçiş için. Öteki türlü 5 senaryodan 3 ünde kaza yaparsın eninde sonunda onlar yapay zeka ve online da işler daha da karmaşık. Ben frenlemeyi araç downforce kaybedene dek frenlere asılıp sonrasında viraj başlangıcında serbest bırakarak yapıyorum. Bu ağır frenleme bölgelerinde böyle tabii ki, yavaş ve hızlı virajlarda farklı stratejiler var. Son olarak OSD ayarlarında hud u istediğin yere çekip istediğin boyutta kullanabiliyorsun. Örneğin ana hud bende halonun üstünde. Daha da yardımcı olabilirim kolay gelsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı