F1 direksiyonu ile direksiyon seti önerisi

Bütçe
30.000-40.000

KirmiziAnka

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Zotac Gaming RTX 4070 Super
Ana Kart: MSI PRO A620M
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Ram: Crucial Pro 2x 16GB
SSD: Crucial 1TB
Kasa: MSI MAG FORGE 120A
Assetto Corsa, Forza Horizon 4-5, ETS 2 ve F1 2024 oynuyorum. Bu oyunlar için bir direksiyon seti arayışındayım. Logitech G29 düşünüyorum ama özellikle F1 2024 oynadığım için ek olarak bir F1 direksiyonu da almak istiyorum.

Thrustmaster tm ve Thrustmaster Ferrari F1 wheel arasında kararsızım. Aralarında ortalama 5-6 bin TL fark var. Amazon'da tm modelini buldum ancak hangisi uzun vadede daha fazla keyif verir, emin olamıyorum.

Tavsiyesi olan, deneyim paylaşacak ya da farklı bir önerisi olan varsa çok sevinirim. Ne alırsam beni uzun vadede mutlu eder, bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Fanatec moza bakmanı öneririm en baba markalar bunlar F1 direksiyon için

Fanatec moza bakmanı öneririm en baba markalar bunlar F1 direksiyon için.

Hamilton hocam çok haklısınız ekranlı falan hatta oluyor onlar Moza Racing FSR hatta ancak benim toplam bütçem normal direksiyon seti ile F1 direksiyon simidi için 50 bin TL falan maksimum. Yani anca Thrustmaster Ferrari F1 veya Thrustmaster tm alacağım başka çare yok gibi.

P8 anladım hocam ben bir bakayım sizin bütçenize göre haber veririm

P8 anladım hocam ben bir bakayım sizin bütçenize göre haber veririm.

Hocam G29'u vatan ortalama 22-23 bin civarına satıyor. İzmirde'yim bir tane satış yapan yer buldum kapalı kutu satıyor sıfır yani shifterla beraber 13 bin dedi. Veya Amazon'dan direkt 16-17 bine alınıyor. Kalan parayla da Thrustmaster Ferrari F1 direksiyon aldım mı tamam gibi ya. Sanırım uyumludur ben bir soracağım birkaç yere.

G29 kullanıcısıyım.

Dişli sistem var, bilinenin aksine G29 giriş seviyesi bir set.

Kayışlı sistem öneririm. Dolayısıyla Thrustmaster diyebilirim ama model veremeyeceğim.

Sakın böyle hata yapma direksiyonları bir ara deli gibi araştırdığım için biliyorum öncelikle.
Thrustmaster F1 direksiyon simidi ile G29 uyumsuz ona uygun modlamalar olsa bile keyif alamazsın çünkü G29 sistemi dişli bir sistem sana feedback i dişli bir zeminden veriyor yani sana vurarak geri dönüş sağlıyor hiç keyif almazsın ayrıca yol çukur hissiyatı hoş gelmez boşluklu hissettirir en büyük tavsiyem.
T300RS GT al. Onun sistemi kayışlı ama en baba kayışlı sistem ayrıca çok pahalıda değil 2.el güzel fiyatlar var.
Bu direksiyonun olayı direksiyon simidi mekanizmadan takıp çıkarılabiliyor herhangi bir Thrustmaster simidi alıp takabilirsin ona ayrıca TH8a veya TH8s viteslerini alıp konfige edebilirsin Thrustmaster orta segmentin en iyisidir ve ekosistemi bayağı genişdir.
Eğer pahalı gelirse bu bu söylediğim serinin sadece mekanizmasının satıldığı versiyonu da var o belki daha ucuzdur 2.elde onu alıp F1 simidi alırsın. Sadece F1 oynarım sanma F1 simidi GT veya lm araçlarına benzediği için bir fark olmaz sadece sokak araçları veya asseto trafik modunda keyif vermez ama bence direkt seti al geç.

Bahsettiğin oyunlara göre T300 RS en mantıklı seçenek olacak yüksek kalite detay gerektirmeyen oyunlar olduğu için RS in ff değeri yeterince iş görecektir ha biraz daha kaliteli bir şeye sahi olayım ben diyorsan moza R5 bundle set var ona bakınabilirsin ekstra olarak moza birkaç ay önce ETS için wheel çıkardı onu da ilerleyen dönemde edinme şansın olabilir.

O bütçenin hakkı Direct Drive dedikleri dişli veya kayışlı sistemlerden daha gelişmiş olan sistemlerdir. O yüzden G29 ve T300'ü elemenizi tavsiye ederim. Moza R5 gibi sistemler iyidir fakat bahsettiğiniz F1 direksiyon eklenti kısmını bilemiyorum fiyatları fahiş hale getirebilir. Dolayısıyla naçizane tavsiyem bahsettiğim Moza modelinin kulvarındaki DD sistem olan Thrustmaster T-598 olur, yeni bir model. Verdiğiniz Thrustmaster F1 simitlerini de desteklemesi açısından tam combo olur.

Dostum adamın bahsettiği fiyata nereden Direct Drive bulacak 20k bir şeyden bahsediyor.

Dostum adamın bahsettiği fiyata nereden Direct Drive bulacak 20k bir şeyden bahsediyor.
Haaaa arkadaş 50k demiş ben görmedim o zaman kesinlikle moza veya fanatec almalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…