F16 pilotları silah taşıyabilir mi?

Ben bir videoda kokpitte de silah olduğunu öğrenmiştim hocam, doğruluğunu bilmiyorum. Bu bilgi acaba doğru mudur?
Top Secret:) Var evet ama galiba doğuda operasyona katılanlar özellikle taşıyor olmalı. Yani batıdaki bir filoda eğitim uçuşuna giderken çete baskını gibi şarjörleri doldurup çıkmıyorlar galiba:)
Eskiden bir kere THY ile uçağa silah ile binildi, asker olunca kolay. Ama şu an yapmak imkansiz.
Uçağa binmeden önce bir yere uğradı mı hiç? Geçenlerde bir arkadaşım mesela uçağa binmeden önce silahını emniyete verip kutuyla uçağa aldırmıştı. Sanırım artık pek öyle kolay kolay bilemiyorlar.

Uçağa binmeden önce bir yere uğradı mı hiç? Geçenlerde bir arkadaşım mesela uçağa binmeden önce silahını emniyete verip kutuyla uçağa aldırmıştı. Sanırım artık pek öyle kolay kolay bilemiyorlar

Evet, babam binmiş bir kere yıl 96 hocam, askerler farklı bir yerden bindigi için kolay olmus.
Su an yapmak imkansiz.
Evet uğramış🙂😄😄

Pilotları bilmiyorum fakat gemi kaptanları silah taşıyamıyorlar. Uzun süren deniz yolculuklarında intihar vakaları olduğundan onlara silah vermiyorlarmış.

Bir yerde, yuksek gelirli kisilerin de tasiyabilecegini duymustum. Dogru mudur @painkiller hocam?
Doğru. Hatta mesela kuyumcuların güvenlik amacıyla var. Bir de bu bankalar arası para taşıyan kuryelerin de var (güvenlikçi değil kurye bunlar genelde).
Uzun süren deniz yolculuklarında intihar vakaları olduğundan onlara silah vermiyorlarmış.
Bunu da duymuştum evet ama resmi bir duyum değildi tabii.

Benim merak ettiğim, pilotlar da sivil hayatta silah taşıyabiliyor mu? Sonuçta terörle mücadele ediyorlar ve bu onların sivil hayatını da her türlü tehlikeye sokuyor.
Yüksek rütbeli askerler ve devlete bağlı önemli kişiler sivil hayatta kolay kolay kendilerini deşifre etmezler/ettirmezler ancak tabii ki isterlerse taşıma hakları var. Savaş uçağı pilotu olabilmek için HHO okuman gerekiyor, HHO'yu bitirdiğinde askeri mühendis de olsan, pilot da olsan subay rütbesi ile mezun oluyorsun. Yani sıradan bir subaydan farkları olmuyor. Daha sonrasında göreve başlayınca zaten rütbeleri artmaya başlıyor.

F-16 ya da F-4 ile göreve çıktıklarında yanlarına alıyorlar mı dersen, evet yine yanlarına tabanca alıyorlar. Olur da uçağa bir şey olursa ve kendilerini fırlatırlarsa, düştükleri bölgede kendilerini korumaları gerekiyor.

F-16 ya da F-4 ile göreve çıktıklarında yanına alıyorlar mı dersen, evet yine yanlarına tabanca alıyorlar. Olur da uçağa bir şey olursa ve kendilerini fırlatırlarsa, düştükleri bölgede kendilerini korumaları gerekiyor.
O ihtimal zaten aklıma gelmişti en başında, ben sivil hayat konusunu merak ettim. Aydınlatan herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı