F1'de direksiyonu fare ile nasıl kontrol edebilirim?

183206

Megapat
Makaleler
1
ETS 2'de direksiyonu kolayca fare ile kontrol edebiliyoruz. Gamepad'i kullanmayı bir türlü beceremediğim için F1 2019 oyununu fare ile oynamak istiyorum. YouTube üzerinde sadece 1-2 tane video var 1-2 bin izlenmiş pek açıklayıcı olmayan videolar fakat dosya indiriyorlar. Dosya indirmeden F1'de direksiyonu fare ile nasıl kullanabilirim? İndirmek zorundaysam forumda o dosyalardan kullanan var mı? Güvenilir yerden indirelim en azından.

Belki işinize yarar ancak mouse ile oynamak verimsiz olur tahminimce.

Ben Assetto Corsa'da kullanıyorum freepie ile komut yürütüp lock cursor Tools'la fareyi sabitliyorum.

Ama benim kullandığım komutlar F1'de çalışır mı bilmiyorum.

Hocam bir F1 aşığı olarak fare ile değil, gamepad ile oynamanı öneririm. Bende gamepad ile oynuyorum ve çok basit aslında. Eğer ki fare ile oynarsan istediğin kadar gaz açıp istediğin kadar fren yapamazsın.
Orası öyle fakat, direksiyonu da daha rahat çevirebileceğim. Gamepadde tamamen sağa, sola çevirdiğimde oyunda yavaşça çeviriyor veya sonuna kadar çevirmiyor. Bu da bazı virajları sürekli geri sarmama neden oluyor.

Nasıl hocam sağa veya sola çevirince bir F1 direksiyonu ne kadar dönüyor ise Oyunda'da o kadar dönmesi gerekiyor.
Araba hareketsiz haldeyken döndürme hızı normal fakat, 200 ile gidiyorken direksiyonu yavaş çeviriyor. Mesela aracın kontrolünü kaybettiğinde gerçek yarışçılar direksiyonu hızlı hızlı sağa sola çevirip kontrolü geri kazanabiliyorlar. Fakat gamepad ile oynuyorken direksiyonu yavaş çeviriyor. Fare ile oynarken direksiyon hakimiyetim daha iyi olur diye tahmin ediyorum.

Belki işinize yarar ancak mouse ile oynamak verimsiz olur tahminimce.
F1 2019 için de geçerli midir sizce bu ayarlar ?

Araba hareketsiz haldeyken döndürme hızı normal fakat, 200 ile gidiyorken direksiyonu yavaş çeviriyor. Mesela aracın kontrolünü kaybettiğinde gerçek yarışçılar direksiyonu hızlı hızlı sağa sola çevirip kontrolü geri kazanabiliyorlar. Fakat gamepad ile oynuyorken direksiyonu yavaş çeviriyor. Fare ile oynarken direksiyon hakimiyetim daha iyi olur diye tahmin ediyorum.

F1 2019 için de geçerli midir sizce bu ayarlar ?

Bilmiyorum hocam, ben gamepad ile oynuyorum. Az çevirirsem az tam çevirirsem tam dönüyor. Klavye fare ile oynarsanız arkadaşın dediği gibi yarım gaz veremeyeceksiniz. Gamepad nedir acaba? Kaliteli bir şey alırsanız keyfi çıkar oyunun.

F1 2019 için de geçerli midir sizce bu ayarlar?

Evet araç hakimiyeti kaybettiğimizde gamepad ile pek düzelmiyor ama yavaş döndürme sorunu sanırım sizin Gamepad'de veya oyunun ayarlarında bir şey var.Ve klavye ile oynarsan oyunun zorluğunu yükseltir isen spin atmaktan başka bir şey yapamayacaksın.

Bilmiyorum hocam, ben gamepad ile oynuyorum. Az çevirirsem az tam çevirirsem tam dönüyor. Klavye fare ile oynarsanız arkadaşın dediği gibi yarım gaz veremeyeceksiniz. Gamepad nedir acaba? Kaliteli bir şey alırsanız keyfi çıkar oyunun.
Logitech F710 ile oynamıştım, tam dönüyor zaten sağa ve sola fakat yavaş döndürüyor direksiyonu işte.
Evet araç hakimiyeti kaybettiğimizde gamepad ile pek düzelmiyor ama yavaş döndürme sorunu sanırım sizin Gamepad'de veya oyunun ayarlarında bir şey var.Ve klavye ile oynarsan oyunun zorluğunu yükseltir isen spin atmaktan başka bir şey yapamayacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video beni gaza getirdi biraz, gamepad ile oynamaktan çok daha rahat gibi gözüküyor. En azından benim için öyle, gamepad ile Forza hariç hayatım boyunca oyun oynamadım. Tek sıkıntı fren ve gaz, onu da fren asistini low veya medium yaparak halledilebilir sanırım. Fareyi aniden sağa çevirse oyunda da direksiyonu aniden sağa çeviriyor çünkü, gamepadi bir anda sağa çevirince oyunda yavaşça sağa çeviriyor, olması gereken de bu zaten fakat ben Monaco gibi pistlerde sürekli geri sarınca oynayasım kalmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı