Çözüldü F29C BIOS güncellemesi yaparken hangi klasör seçilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doruk51

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, fark ettim ki Gigabyte BIOS yeni sürüm çıkmış, daha öncesinde 1 kere BIOS Update yapmıştım fakat bu BIOS'u internetten indirdim ve içinde fazla klasör var. Flashtan Update yapacağım, bu klasörlerden hangisini flashıma atacağım?

Ekran Görüntüsü (117).png

En alttaki dosya değil mi qflash ile update yapacağım.

Son düzenleme:
Çözüm
Evet hocam söyleyebilir misiniz öbür dosyaların ne olduğunu.

EFI:basitce BIOS güncellemesi için gerekli olan dosyadır sistemin yazılımı ile donanımını birbirine bağlar.

Efflash sop_melock:melockdan yola çıkarak büyük ihtimalle Intel'in mesini yani management Engine'ni kilitleyen bir dosya büyük ihtimalle veya güncelleyen ama adından kaynaklı kilitleme ihtimali çok daha yüksek.

Efflash.EFI:üstte EFI için bahsettiğim şeyler bunun için de geçerli ancak bu arkadaş daha çok BIOS güncellemesinin başlaması için gerekli daha çok BIOS güncellemesini yönetir.

Flash.nsh:bu da aynı şekilde EFI arayüzünde çalışan bir dosya güncelleme sırasında bazı komutların çalışması için kullanılır.

F29C uzantılı dosya ise dediğimiz gibi güncelleme için gerekli olan dosya.
Merhaba arkadaşlar, fark ettim ki Gigabyte BIOS yeni sürüm çıkmış, daha öncesinde 1 kere BIOS Update yapmıştım fakat bu BIOS'u internetten indirdim ve içinde fazla klasör var. Flashtan Update yapacağım, bu klasörlerden hangisini flashıma atacağım?

Eki Görüntüle 2295706

En alttaki dosya değil mi qflash ile Update yapacağım.

Evet hocam F29C dosyası ile yapacaksınız.

Eğer isterseniz fazla dosyanın ne olduğunu söylerseniz açıklayadabilirim.

Evet hocam söyleyebilir misiniz öbür dosyaların ne olduğunu.

EFI:basitce BIOS güncellemesi için gerekli olan dosyadır sistemin yazılımı ile donanımını birbirine bağlar.

Efflash sop_melock:melockdan yola çıkarak büyük ihtimalle Intel'in mesini yani management Engine'ni kilitleyen bir dosya büyük ihtimalle veya güncelleyen ama adından kaynaklı kilitleme ihtimali çok daha yüksek.

Efflash.EFI:üstte EFI için bahsettiğim şeyler bunun için de geçerli ancak bu arkadaş daha çok BIOS güncellemesinin başlaması için gerekli daha çok BIOS güncellemesini yönetir.

Flash.nsh:bu da aynı şekilde EFI arayüzünde çalışan bir dosya güncelleme sırasında bazı komutların çalışması için kullanılır.

Çözüm

Teşekkür ederim hocam.

Hocam benim flashım FAT32 dosya sistemi ama içinde yedeklerim var yedeklerimle beraber Update yapabilir miyim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı