F35'lerde Tekrardan Üretim Başlangıcı

Makaleler
1
Evet bazı kaynaklarda gördüğüm kadarıyla Pentagon belirli Türk şirketleri ile 2022 yılına kadar kritik F35 parçalarının üretimine devam edecekmiş. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Uzun vadede parasını ödenen F35'ler geri alabilirmiyiz yoksa elveda ettik mi bile ?

Örnek Kaynaklar;

Senato kararında ek düzenleme felan diye bir şey çıkmıştı ne olur bilmiyorum ama üretimin devam etmesi bizim açımızdan da çok önemli TUSAŞ için gelir ve istihdam kaynağı.
Ah F-35 üzümlü jetim bir gün kavuşacağız diyerek kendimi teselli ediyorum

Parça üretmeye devam etmemiz @Karasah 'ın dediği gibi bizim açımızdan iyi bir şey.
Ama biz S-400 alsakta almasakta yine F-35'leri alamayacaktık.
ABD orta doğuda her hangi bir ülkeye silah verirken İsrail ile olan dengelere çok dikkat ediyor yani biz kesin farklı bir sorun daha yaşıyacaktık.Trump ve lockheed martin uçakların verilmesini istiyor zaten ama ABD'de işler genelde ''lobiler'' ile yürüdüğü için birileri bunun tam tersini istiyor.
-
TF-X en iyi ihtimal ile 2040 yılında gelecek bu ''ara uçak'' ihtiyacı nasıl karşılanacak acaba çok merak ediyorum.
Olay artık buna doğru gidiyor ,

Biz S-400 alsakta almasak da yine F-35'leri alamayacaktık.
Eğer o S-400'leri almasaydık 12 yıl boyunca projenin geliştirme ve üretimindeki ülkelerden biri olarak ne Yunanistan ne de İsrail lobisinin faaliyetleri işe yaramayacaktı. Şu anda o uçakları almaya başlamıştık bile... Kendinizi kandırmayın böyle diyerek. Zaten alamayacaktık denilen uçaklar bizim için ilk partisi çoktan üretime girmiş, ihracat versiyonu olarak bazı özellikleri kırpılmış şekilde teslimata yetiştirilmeye çalışılıyordu. Şimdi bizim uçakları ABD'nin alması onların çok işine gelen bir şey olmadı ki. O uçakları kendisine ait diğer F-35A'lar ile aynı duruma getirene kadar fazladan bir sürü masrafa girdiler.

Son düzenleme:

Hocam uçak mı savunma sistemimi dersek savunma sistemi daha cazip geliyor bana nedense.

@Faruk28 S-400'leri kime karşı kullanacaksınız savunma olarak çok merak ediyorum. Sistemi üretip bize satan, bölgedeki ana düşmanımız olan Rusya'ya karşı mı kullanacaksın? Sence Rusya bunun önlemini almadı mı? Ya da aynı birliğin içinde olduğundan savaşa giremeyeceğin Yunanistan'a karşı mı kullanacaksın? Bu S-400'leri ne Rusya'ya, ne Rusya'nın müttefiklerine (Suriye dahil) ne de herhangi bir NATO ülkesine karşı kullanamıyorsun! Kime karşı kullanacaksın? Papua Yeni Gine'ye mi? Kongo Cumhuriyeti'ne mi? Arjantin'e mi?

S-400 isterse 10 bin km öteden balistik füze vursun, isterse Ay'a füze bile fırlatsın fark etmez. Bizim için en işe yaramayacak, hiçbir kullanım alanı bulamayacağın tek sistem olan Rus sistemini almanın mantıklı tarafı yok. Son 1.5 yıldır başımıza gelenleri teker teker say ve bana bunun mantıklı olduğunu tekrar söyle...

Biz NATO'ya neden girdik? Zamanında Ruslar bizden doğu topraklarımızı isteyip vermememiz durumunda saldırma tehdidinde bulunduğu için. Şu anda bir fırsatları olsa doğu topraklarına, boğazlar ve çevresi ile İzmir çevresine gözü kapalı talip olan bir ülke Rusya. Sen gidiyorsun yılan olarak gördüğün Rusya'dan kaçıp NATO'ya sığınıyorsun ki o dönemde bu tek şansımızdı. Bunun için Kore'de şehitler bile verdik. Sonra gidip Rusya gibi bir ana düşmanla, içine sığındığın birliğin ana kurulma nedeni olan milletle işbirliği yapıyorsun. Mantıklı tek bir tarafı bile yok. Rusya dışında bu işten kazançlı çıkan ülke yok, adamların amacı zaten buydu.

Son düzenleme:
@Faruk28 Her şeyin milli olması zor ama ana savunma platformlarının yerli olması bölgede güçlü ve bağımsız hale gelmemiz için şart. Fakat bu duruma gelene kadar bu kadar zayıf bir ülkeyken önüne gelene posta koyamazsın, iç işlerinde yaptığın gibi ben istedim oldu diyemezsin. Dediğinde neler olduğunu son 3-4 yıldır görüyoruz ama hâlâ bu yapılanların iyi olduğunu zannedenler var.

Koyulan her postanın karşılığında sayısız taviz vermek zorunda kalıyorsun ve hâlâ bunu yapmaya devam ediyorsun bir ülke olarak. Çok da uzak olmayan bir tarihte yabancı tarihçiler bunları hangi kafayla yaptığımızı anlamaya çalışırken mavi ekran verecekler.

Son düzenleme:

Suriye konusu tam bir fiyaskoydu bir sürü boşuna şehit verdik heleki Rusya'nın yaptığı saldırı kabul edilemez ama Libya'da şu an istediğimizi alıyoruz sirte düşerse petrol kuyularına kadar ilerlemek mümkün. Libya ile iyi ilişkiler bizim işimize gelir hem akdeniz kontrolü hem de şu an İsrail doğalgaz Avrupa'ya satmak için boru hattı düşünüyor pay almamız mümkün.Sahada kazanıp masada kaybediyoruz hep stratejimiz çok kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…