@KazımS Bir kere ilk görseldeki Ege Denizi hayalini bir köşeye bırakmak lazım. Zamanında birkaç kayalık önemli değil diyen zihniyet sayesinde, üstüne karasuları Ege'de 3 mil olduğu zaman Yunanistan'ın tuzağına düşüp onlarla birlikte 6 mile çıkardığımızda o hayal bitti. Yunanistan'ın izni olmadan uluslararası sulara nereden geçeceksin? Sen Yunan tuzağına düşüp Ege karasularını 6 mile çıkardığında o yollara çıkan tüm yollar Yunanistan karasuları içine girdi. Eskiden 2 Yunan adası arasında 6 milden fazla bir mesafe olduğundan aradan geçebiliyordun, şu anda 12 milden uzun bir mesafe gerekiyor ki uluslararası sulara direkt erişimin olsun. Öyle bir yer var mı? O tuzağa düştüğümüzde, Yunanistan biz karasularımızı 6 mile çıkarıyoruz dediklerinde buna karşı çıkıp mücadele etmek yerine biz de 6 mil yapıyor o zaman dediğinde o iş bitti. Artık onun dönüşü yok.
Gelelim Akdeniz'e, daha 13. mildeki sondaj çalışmaları için uluslararası politikada meşru bir hak kazanmakla uğraşırken o görselde Girit'in bile güneyindeki alanlarda hak elde etmek için mi Libya'ya gittik?

O görsel Ege Denizi hariç haklı olduğumuz ve hakkımızı almamız gereken alanlar ama bunun Libya ile mantıklı hiçbir bağlantısını göremiyorum. Fransa 2 bin km öteden gelip karasularımızın hemen dışında çalışma yapıyor, biz yapmak istediğimizde sorun yaşıyoruz ve bunu aşmak için politik faaliyetler yürütülmesi gerekirken İnönü döneminden sonra politikanın ne olduğundan haberi olmayan dış politikamız gene işi zorlayarak yapabileceğini zannediyor. Böyle giderse bu haklı olduğumuz konudan da havamızı alacağız, çoğunuz farkında değilsiniz.
Libya üzerindeki politik oyunda ne zaman istediğimizi alabilirdik hiç düşündünüz mü? Yunanistan'ın tüm anlaşmaları hiçe sayarak yaptığı Ege politikasında kendi hakkımızı koruyup istediğimizi aldıktan sonra. Güney doğu bölgesinde terör gruplarının desteklenmesini tamamen durdurmayı başardığında. 2 bin km öteden gelip sondaj yapan Fransız gemilerinden daha çok hakkın olduğunu kamuoyuna gösterebildikten sonra Libya'da işimiz olurdu. Şu anda olacak şey daha önce onlarca defa tekrarlananla aynı. Şehitler veriyoruz, büyük sıkıntılar yaşıyoruz ve sonucu gene hava olacak.
Söylesenize, Suriye'de onlarca askerimizin kanıyla aldığımız şehirler şu anda kimlerin elinde? O ele geçirdiğimiz alanları Rusya-Suriye ve terör örgütlerine kendi elleriyle veren ülke kim tahmin edin...
Bunları da geçtim bu ülkede hâlâ medyaya açıklaması söylenenlerle yapılan haberleri referans olarak gösterebiliyorsunuz ya, gerçekten çok iyi niyetlisiniz. Kızamıyorum da, iyi niyetiniz için ben de üzülüyorum ve keşke diyorum ama yıllardır yapılan her şeyin nasıl aleyhimize olduğu ortadayken güvenmeyi seçmek gibi hata yapıyorsunuz.
S-400 acil bir ihtiyaç idi alındı. Bu sistem NATO'ya entegre edilmeyecek diye ''çöp'' bir sistem değil.
Ben de S-400 alınmasına karşıyım ancak bu durumda da bu bir ihtiyaçtı, ha yine bence büyük oranda siyasi bir hamle.
Evet, acil ihtiyacımızı kullanabileceğimiz en son sistemi alarak kapattık.

İçinde füze bile olmayan aktif radarlı boş Patriot bataryaları bile Rusya'ya karşı daha tehditkar olur. Yunanistan'a kilit atacakmışız, her yıl onlarca defa yaşanan bir olayda biz hiç kilit atmıyor muyduk onlara bu kadar süredir? İt dalaşlarında pilotlar bile durumun saçmalığının farkındalar, birbirine saldıramayacak durumdaki 2 aynı birlik içindeki platformun karşılaşmasında ne gibi bir tehdit görecek taraflar? Sözde it dalaşlarında harici yakıt tanklarını bile bırakmıyor taraflar, o kadar saldırılamayacağından eminler.