Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Emin misiniz hocam? Çünkü fabrika çıkışlı O.C yapılmış kartların aynı marka aynı seri karttan bir farkının olması gerekmez mi? Ve bir kaç saat önce okuduğum bir bilgiye göre O.C ibareli kartlar herhangi bir ayar gerektirmeden direkt fabrika çıkışlı hız aşırtmalı olarak geliyormuş.Fabrikadan O.C edilip yollanmıyor sana. Sana ekstradan O.C frekansı sunuyor soğutma sistemi ve yapısıyla.
Hayır öyle bir olay yok. Sadece base clock biraz daha yüksek geliyor bu da avantaj sağlıyor O.C'ye daha fazla frekansa aşırtma imkanı sunuyor.Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Emin misiniz hocam? Çünkü fabrika çıkışlı O.C yapılmış kartların aynı marka aynı seri karttan bir farkının olması gerekmez mi? Ve bir kaç saat önce okuduğum bir bilgiye göre O.C ibareli kartlar herhangi bir ayar gerektirmeden direkt fabrika çıkışlı hız aşırtmalı olarak geliyormuş.
Yani cevabınızdan anladığım, 1 aydır kullandığım ekran kartımı aslında O.C serisi olmasına rağmen hız aşırtmasız kullandığım (herhangi bir programla hız aşırtma yapmamıştım), ve normal modellerinden farkının, frekans değerlerinin diğerinin biraz daha üstünde olduğu fakat bu değerlere yine benim ayar yaparak çıkmam gerektiğidir? Doğru mu anladım?Hayır öyle bir olay yok. Sadece base clock biraz daha yüksek geliyor bu da avantaj sağlıyor O.C'ye daha fazla frekansa aşırtma imkanı sunuyor.
Aynen öyle.Yani cevabınızdan anladığım, 1 aydır kullandığım ekran kartımı aslında O.C serisi olmasına rağmen hız aşırtmasız kullandığım (herhangi bir programla hız aşırtma yapmamıştım), ve normal modellerinden farkının, frekans değerlerinin diğerinin biraz daha üstünde olduğu fakat bu değerlere yine benim ayar yaparak çıkmam gerektiğidir? Doğru mu anladım?
Peki hocam son olarak sormak istediğim, ASUS’un kendi sitesinde Gaming Mode’u Default olarak belirtiyor. OC. ve NonOC aynı iki kartın kıyaslama fotoğrafını ekledim. Yani ben bu ekran kartını kasaya montelediğimde, formatlanmış bir bilgisayar olsa dahi Default frekans değerlerinde yani Gaming Mode değerlerinde kullanıyorum değil mi ? Bunun içinde Gpu Tweak 2 ile bir ayar yapmam gerekiyor mu ?Aynen öyle.
Siz de aynı karta sahipsiniz, bu kartı kasaya yerleştirdiğim andan itibaren Gpu Tweak 2 kullanmasam dahi herhangi bir ayar yapmadan Default olarak Gaming Mode değerlerinde çalışıyor değil mi ?Aynı karta sahibim dostum.Konuyu şöyle açıklayayım.Gaming mod: otomatik 1830 mhz ile çalısmakta.over clock mode ise 1860 mhz arkadasın dediği gibi overclock moda alman gerekicek fakat ben hiç almadım almada ihtiyacı duymadım kartı sürekli son limitlerinde kullanmak istemediğimden.Ekran kartının güçsüz kalacağı bi oyun oynamıyorum assassin's creed odyssey ultrada 60 90 arası fps alabilen bi kart kaldı ki bunu ryzen 5 2600 ile başarabiliyor.Bence hiç kurcalama yada ben 200 fps alıyorum 230 göreyim overclock yapayım diye derdim olmadı.Gpu tweak 2 den ayarlarını yapabilirsin yinede denemek istersen tabi.Bizim kartların overclock suz modeli ise oyunlarda 1710 mhz ile çalısıyor yani üzülme overclock lu kart aldım düz kullanıyorum diye düşünme.
İşte hah benim dediğim bu. Base clock o değere ayarlanıyor. Eğer GPU Tweak yüklersen daha da artıyor Gaming Mod'da.Peki hocam son olarak sormak istediğim, ASUS’un kendi sitesinde Gaming Mode’u Default olarak belirtiyor. OC. ve NonOC aynı iki kartın kıyaslama fotoğrafını ekledim. Yani ben bu ekran kartını kasaya montelediğimde, formatlanmış bir bilgisayar olsa dahi Default frekans değerlerinde yani Gaming Mode değerlerinde kullanıyorum değil mi ? Bunun içinde Gpu Tweak 2 ile bir ayar yapmam gerekiyor mu ?
Siz de aynı karta sahipsiniz, bu kartı kasaya yerleştirdiğim andan itibaren Gpu Tweak 2 kullanmasam dahi herhangi bir ayar yapmadan Default olarak Gaming Mode değerlerinde çalışıyor değil mi ?