Faizsiz 5-10 bin lira nereden alınır?

İslami bankalar var. “Finans kurumu” adıyla geçiyor. Onlara bakabilirsin.

Onlarda da faizsiz para diye bir şey yok. Alacağın şeyi önce onlar satın alıyor bildiğim kadarıyla. Daha sonra daha yüksek bir ücretle ve vadeli şekilde sana satıyorlar. Sözde “faizsiz” oluyor bu işlem ancak hiç böyle yerlerle işim olmadığı için uygulamadan ve süreçten çok emin değilim.
 
Yaşın 20 gözüküyor, ilginç 14 falan bekliyordum konu başlığı ve içeriği görünce üzüldüm.
 
Aile üyelerini dolandırırsanız bulunabilir gibi duruyor. Öbür türlü mümkün değil.
 
Alışveriş kredisi veriyor. faizsiz denildiğine bakmayın :) reklamları o yönde, geçenlerde msı monitör almaya kalktım tamı tamına fiyatının üzerine 410 tl olarak bir kredi planı çıkardılar, karşıma.
Faiz yok dosya ücreti var deniyor. Faizsiz denmesindeki amaç konu sahibi arkadaşın kafasındakileri kandırıp daha da yüksek faiz oranlarıyla kredi vermek. Pazarlama taktiği yani.

Soruya gelirsek anadan babadan başka o parayı verecek birini bulamazsınız.
 
Arkadaşlar 5-10 bin lira lazım ve faiz haram dedikleri için faizsiz alabileceğim yer var mı? Hem müslüman ülkede yaşa hem de faiz olsun. İnsanlar evi arabayı kredisiz nasıl alabilir ki?
Konuya gelen herkesin fix söyleyeceği cümleyi söyledikten sonra konuya geçeyim.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi dini yoktur."

Kimse kimseye faizsiz para vermez, sağdan soldan yakınlarınızdan isteyin, bunu isterken bir kişi 'abi ben 10k veremem' diyorsa 10 kişi bulup 1k almaya çalışın; fazla mesai yapın, borsa gibi alternatif kazanç kapıları açmaya çalışın kendinize.
 
Yapacak bir şey yok aslında bankaların yaptığı faiz haram değil bence neden derseniz o bankadaki çalışanların maaşları var o banka firmasının giderleri olduğu için faiz yapmaları gerek.
 

Geri
Yukarı