Fake e-mail mesajındaki linke tıklanınca ne olur?

FEDUX

Kilopat
Makaleler
2
Babamın e-mailine Apple ID hesabınız kilitlendi, 12 saat içinde açınız falan diyordu. (İngilizce) altta da unlock: Link vardı. Babam da tıklamış. Sıkıntı olur mu? Linke tıkladıktan sonra bir siteye geçti ama site açılmadı, ünlem işareti olan bir ekran geldi. Yunanca olmalı alfabesi farklıydı. Kapattık. Ardından Netflix adı altında bilgilerinizi değiştirin gibi bir e-mail geldi fakat ona dokunmadık, e-maili açtık okuduk ama herhangi bir linkine tıklamadık. Sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her zaman yaptığım bir şey değil dalgınlığa gelmiş bir şey yoksa dikkate almıyoruz.
@FEDUX Yanisi, oltaya bir gün A yemini takarsın. Balık alışır, kaçar. Sonra B yi takarsın ilk kez gördüğü için yine yutar. :) Anti-virüs programına kendine ne kadar güveniyorsan o kadar güvenmeni öneriyorum .

@GerginGörünüşlüAdam Vay canına! Sanırım siz yazdınız Windows 10 Defender'ı. Hiç bir işe yaramadığını nasıl kanıtlayabilirsiniz? Şuana kadar hiç yüklemedim antivirüs en başından beri Windows 10 Defender kullanıyorum ve hiç virüs bulaşmadı. Ayrıca bunu böyle düşünen bir tek siz değilsiniz genel olarak Windows 10 Defender'ın hiç bir işe yaramadığı düşünülüyor. Tamam mükemmel değil fakat gömülecek gibi de değil bence.
Sende doğru diyorsun illaki boş değilde, sana olayı şöyle anlatayım. Örneğin Ben milleti dolandıran virüs yazıyorum. Bu virüsü yaparken işe yaraması için bakıcağım ilk şey ne olur. Virüs çalışıyor mu? Bakıyorsun her bilgisayarda Windows defender var. Sana soruyorum benim yazdığım virüs çalışıyorsa ve ben bunu çalıştığı için millete dağıtıyorsam ne olur. O zaman Windows defender ı olan herkesi dolandırabilirim. Durumu Anlatabildim mi? Ayrıyetten Windows defender genel yazılım güncellemesi ile güncellenirken diğer antivirüs programları direk patch i atıyorlar her an herkes indirebiliyor güncellemeyi. Antivirüsler kendini geliştirirken (her türlü virüs malware Truva atı gibi kötü yazılımlar) piyasada tutunmaya çalışırken. Windows defender sadece firewall gibi basit temel konularda korumaya sahiptir. Yani ahşap kalkan mı güçlü yoksa Elmas kalkan mı? Diye düşünebilirsiniz.

Konu eskiymiş şimdi farkettim.
Okuyan olursa onlara faydalı olur umarım. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı