Fan %100'de çalışıyor

zaeek

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar G41 775 pin BIOSTAR bir anakart geçti elime içine eski bilgisayarımdan söktüğüm çalışan parçalar taktım ve eski sistemimde gayet sessiz çalışan işlemci soğutucum bu anakartta sürekli %100 seviyede dönüyor. BIOS'tan fan modunu quiet yaptım ama nafile, manuale çekip sayıları yarısına indirdim yine çözüm olmadı. Fan bilgisayarı ilk açınca çok sessiz ama anakartın logosu gittiği anda fan uçuyor yardımcı olabilecek var mı termal macun vs. sıkıntısız 30 derecede çalışıyor soğutucu sağ olsun :D

Benzer durum bende de oluyordu ama 15-20 saniye sonra düzeliyordu. Kasanın güç kablosunun oradaki power tuşunu kapatıp bilgisayarın güç tuşuna bastım fanlar bir dönüyor gibi olup durdu böylece içindeki akım boşaldı sonra bu fan sıkıntım çözülmüştü. Sende bir deneyebilirsin. BIOS üzerinden gerekli ayarları yaptığın için çözüme dair başka bir fikir gelmedi aklıma 🤷🏻‍♂️

Benzer durum bende de oluyordu ama 15-20 saniye sonra düzeliyordu. Kasanın güç kablosunun oradaki power tuşunu kapatıp bilgisayarın güç tuşuna bastım fanlar bir dönüyor gibi olup durdu böylece içindeki akım boşaldı sonra bu fan sıkıntım çözülmüştü. Sende bir deneyebilirsin. BIOS üzerinden gerekli ayarları yaptığın için çözüme dair başka bir fikir gelmedi aklıma 🤷🏻‍♂️
yanıtın için teşekkürler onu da denedim ama nafile :D
Fan PWM değil herhalde, BIOS üzerinden DC moda alıp deneyin.
reis dediğini pek anlayamadım açıklayabilir misin :)

İşlemci soğutucu fanın 3 pin mi 4 pin mi ?
PWM.jpg

Bu 4 pin PWM fan. Bunu dediğin gibi kontrol edebilirsin.

DC.jpg

Bu ise 3 pin DC fan. BIOS'ta fan ayarlarından DC kısmını seçip oradan hızı voltaj üzerinden ayarlayabilirsin.
12V ya da 5V şeklinde çalışır.
Seninki büyük ihtimal bu şekilde.

İşlemci soğutucu fanın 3 pin mi 4 pin mi ?
Eki Görüntüle 1119362
Bu 4 pin PWM fan. Bunu dediğin gibi kontrol edebilirsin.

Eki Görüntüle 1119363
Bu ise 3 pin DC fan. BIOS'ta fan ayarlarından DC kısmını seçip oradan hızı voltaj üzerinden ayarlayabilirsin.
12V ya da 5V şeklinde çalışır.
Seninki büyük ihtimal bu şekil
ilk attığın gibi yani 4 pin bir fan
Virüs taraması yaptınız mı?
bilgisayarı yeni topladım.

İlk attığın gibi yani 4 pin bir fan.

Bilgisayarı yeni topladım.

Anakart ile alakalı bir probleminiz olabilir. Bende mesela bu sorunu ekran kartımda yaşıyorum. HD 6950 model kartım var ve fanı hiçbir türlü ayarlanamıyor. Ayarlansa bile yine de %100 güçte çalışıyor. Biraz araştırınca da donanım problemi olduğu kanısına vardım. Mecburen böyle kullanacağım şimdilik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı