Fan baglantisi nasıl yapılmalı?

fercansaiz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Kasami toplamaya başladım. Anakart, islemci, RAM'ler, sivi sogutmayi(360mm, monteli geldi) ve güc kaynagini monte etmeyi basardim. Fan kismina gelince de açıkçası anlamakta zorlaniyorum nasıl baglanmasi gerektigini.
Elimde 6 iceri 1 disari üfleyen fan var. Her fandan resimde görüldügü üzere 4 adet kablo cikiyor. Üçlü bir fan setinde bu 4 kablodan hangileri birbirine, hangisi nihai olarak anakarta gidecek? Coklayici mi gerekli yoksa?

Yardimlariniz icin teşekkürler.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    126,4 KB · Görüntüleme: 29
3 ince uçlu olanlar ARGB kabloları, bunlar fanların renklerinin yanmasını ve ayarlaması için. Kullanman için anakartında ARGB portuna bağlaman gerek. Köşeli dişi 4 pin uçlar ise fanların güç aldığı soketler. Bu soketleri anakartındaki sys_fan girişlerine bağlaman gerek. Karışık geldiyse aşağıdaki video yardımcı olabilir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herbir fani tek tek mi anakarta baglamam gerekiyor? Aslinda benim merak ettigim bu fanlarin herbirinde 4 adet kablo var. Yani 7 adet fanda 28 adet. En azindan üclü olanlari birbirine baglamanin bir yolu var mi? Böylelikle kablo sayisini düsürmek istiyorum olabildigi kadar.

Herbir fani tek tek mi anakarta baglamam gerekiyor? Aslinda benim merak ettigim bu fanlarin herbirinde 4 adet kablo var. Yani 7 adet fanda 28 adet. En azindan üclü olanlari birbirine baglamanin bir yolu var mi? Böylelikle kablo sayisini düsürmek istiyorum olabildigi kadar.
Hocam fanlarınızın ne olduğunu bilmiyorum ama bazı fanlar birbirine bağlanıp tek sokette birleştirilme özelliği mevcut. Bazı fanlarda ise tek tek anakarttaki sys_fan girişlerine bağlamak gerekebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı