Fan çıkışları uymuyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 4'lü RGB fan aldım. Hevesle açtım takacağım kontrolcü falan var aldığım marka Gametech. Öyle ahım şahım soğutma beklemiyorum zaten ucuza aldım açıkçası fakat pinleri çok tuhaf. Bilgisayarımda takılı 4 tane fan var 4üde Corsair SP1 olması lazım kasa ile gelmişti.

RGB onlarda içeride küçük bir kontrolcü var onun ile renklerini değiştiriyorum hem dedim kontrolcü ile değiştiririm bağlayıp diye uymadı. Çok farklı döndüm dolaştım gram çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa iade edeceğim alta resimleri bırakıyorum. Corsair'in ki gayet normal fan çıkışı acaba o fanları çevirmek için kablo falan var mı merak ettim. Bir de güç çıkışı da tuhaf geldi bana. 3 pin fakat biri kapalı yani?

Resimlerde fanların kablosunun çıkışı, kontrolcü ve güç çıkışı bulunmakta. PC'yi hazır aldığım için tüm fanlar toplanmış. Resimdeki şekilde PCdeki kontolcüye bağlanmış, onu da çektim.

Dosya Ekleri

• 1620145042122.jpeg
    1620145042122.jpeg
    66,4 KB · Görüntüleme: 98
  • 1620145042125.jpeg
    1620145042125.jpeg
    67,8 KB · Görüntüleme: 92
  • 1620145171617.jpg
    1620145171617.jpg
    40,9 KB · Görüntüleme: 102
  • 1620145171621.jpg
    1620145171621.jpg
    71,3 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları kontrolcüye, kontrolcünün o 3'lü şeysini de anakartın RGB pinlerine takacaksınız. Fanlar zaten kontrolcüden güç alıyordur, tam olarak modelini bilemediğim için varsayımla konuşuyorum.

Anakartin RGB çıkışı yok o yüzden aldim zaten Corsair fanlarida takip yeni aldığım fanlar ile kullanmak için Gametech 4'in 1 set fanların modeli fan modeli veya conrtoller modeli yok aslinda bahsettiğim gibi controlcuye uymuyor diğer Corsair fanlar yani toplam 6 fanli kullanıcaktimolmuyor tuhaf sekilde.
Bu ARGB bağlantısı. RGB'den farklı. Girişleri farklı. Kontrolcü desteklemiyorsa onu RGB'lerin yanına takamazsınız.

RGB diye aldım açıkcasi iade edeceğim o zaman peki çevirici falan var midir bir bilginiz var mi? Sadece uymayan Corsair fanlar anladim kadariyla.

o kasa ile gelen fanların led soketi RGB 4 pinli. Kontrolcünüz de muhtemelen RGB destekliyordur. Fanlardan gelen RGB kabloları kontrolcüye bağlıdır. Sizin uymayan fanınız ARGB 3 pine sahip. O yuzden kontrolcüde uygun giriş yok. Dönüştürücüsü yok onun, varsa da kullanmayın. Farklı voltajda çalışıyorlar. Değiştirebilirseniz RGB fan almalısınız. Kontolcünün de markası ve modeli veya fotosu olursa detaylara da bakabiliriz.

O kasa ile gelen fanların LED soketi RGB 4 pinli. Kontrolcünüz de muhtemelen RGB destekliyordur. Fanlardan gelen RGB kabloları kontrolcüye bağlıdır. Sizin uymayan fanınız ARGB 3 pine sahip. O yuzden kontrolcüde uygun giriş yok. Dönüştürücüsü yok onun, varsa da kullanmayın. Farklı voltajda çalışıyorlar. Değiştirebilirseniz RGB fan almalısınız. Kontolcünün de markası ve modeli veya fotosu olursa detaylara da bakabiliriz.

İadede bulundum yardımın için çok teşekkür ederim daha farklı bir marka tercih edeceğim muhtemelen daha dikkat edip.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı