Fan çoklayıcı bağlantısı nasıl yapılır?

Prosper Blade

Kilopat
Kasada 4 adet fan var. ARGB çoklayıcısıda 4 yukarı 4 aşağı şekilde bağlı geldi, boşta 2 kablo var. Biri 3pinli diğeri pmw yazılı 4 pinli. Pmw yi anakartta SYS fana taktım 3 pinliyi de ARGB çoklayıcıdaki yere oturduğu için oraya taktım. Fanlar çalışıyor ışıkta var reset tuşu ile renkleri kontrol ediyorum ama RGB Fusion'da bir şey gözükmüyor. 3 pinli kabloyu ARGB çoklayıcıya değil de anakarta mı takmalıyım?
Not: Anakartta ona uygun pin yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231015_012715_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_20231015_012715_com.whatsapp.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta uygun pin olduğu zaman bağlantıyı oraya yapıyorsun ve yazılımdan istediğin modda ve renkte yakabiliyorsun. Anakarta hiçbir bağlantı sağlamadan kontrol edemezsin. Ve dediğin gibi her anakartta o port yok.

Anakartta uygun pin olduğu zaman bağlantıyı oraya yapıyorsun ve yazılımdan istediğin modda ve renkte yakabiliyorsun. Anakarta hiçbir bağlantı sağlamadan kontrol edemezsin. Ve dediğin gibi her anakartta o port yok.

O yüzden çoklayıcıya bağlayıp reset tuşu ile renk değişmi sağlıyorum o zaman.

Sanırım çoklayıcı anakarta bağlanmıyor ve aydınlatmaları kontrol edebilmen için de anakartının ARGB portuna sahip olması gerekiyor. Eğer ARGB portun var ise çoklayıcı kablo alarak aydınlatmaları anakarta bağlayıp yazılım üzerinden konrtol sağlayabilirsin. Anakart modelin nedir?

B550 D3sh.

Anakartta LED bağlantısı mevcut. Fan kontrolcüden 2-3 telli incecik bir kablo çıkması gerek, onunla bağlantıyı sağlarsan anakartın yazılımından kontrol edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı