Fan çoklayıcı nasıl takılır?

ismetK0

Hectopat
Arkadaşlar, anakartımda CHA_FAN1 adlı 4 pinli bir yer var ve Akasa Beşli PWM Otomatik Fan Kontrollü Fan Çoklayıcı Flexa Kablo (AK-CBFA03-45) | Teknobiyotik bu ürünü almayı planlıyorum. Fanlarımı gerekli yerlere bağladıktan sonra fan kontrolü için 4 pinlik kabloyu anakartta o kısma taksam BIOS üzerinden fan hızlarını kontrol ebedilir miyim veya buna benzer bir ürün öneriniz var mı fiyatı daha uygun olan?
BIOS'da çoklayıcıya bağladığınız bütün fanların hızı tek fan gibi görünerek çalışıyor. Yani hız ayarlama yapabiliyorsunuz ama her modelde var mı emin değilim. Benim için şahsen dezavantaj çünkü ben egzoz fan ile kasa fanlarının aynı hızda çalışmasını istemiyorum.

BIOS'da çoklayıcıya bağladığınız bütün fanların hızı tek fan gibi görünerek çalışıyor. Yani hız ayarlama yapabiliyorsunuz ama her modelde var mı emin değilim. Benim için şahsen dezavantaj çünkü ben egzoz fan ile kasa fanlarının aynı hızda çalışmasını istemiyorum.
Şuan PSU'ya bağlı olduğu için boşta bile tam hızda çalışıyor ve bence buna gerek yok.Sizce bu sakıncalı bir şey mi?

Şuan PSU'ya bağlı olduğu için boşta bile tam hızda çalışıyor ve bence buna gerek yok.Sizce bu sakıncalı bir şey mi?
Evet sakıncalı fanlar sürekli tam devir yaptığı için hızlı tozlanırlar ve performansları düşer. Özellikle iyi fanlar kullanıyorsanız bence çöp etmeyin.
ASUS mesela Strix serisi ekran kartlarında,belki diğerlerinde de vardır bilmiyorum. Belli bir dereceyi geçmeden fanları çalıştırmıyor. Bu sayede ürettiği kartlar uzun vadeli oluyor. Sessiz ve çok performanslı olmalarını söylemiyorum bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı