Ekran kartının hemen ardına takılan fan doğru yönde mi emin değilim. Boşta iken ekran kartı 39-40 derece arası geziyor.
Eki Görüntüle 2050627
İçeri doğru soğuk hava itiliyor hocam.Boştaki sıcaklıklar normal hocam elinizi dışarıdan fana koyun hava itiliyor mu çekiliyor mu söylerseniz doğru veya yanlış olduğunu söyleyebilirim görünüşte pek anlayamıyorum.
Bilgisayarı ilk aldığımda oradaydı. Her hangi bir overclock işlemi yapmadım, o yüzden bunun çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Fan'ı taktığım yerin sağ tarafında da takabileceğim bir yer var, oraya takmak daha mantıklı gibi gözüküyor.Ekran kartın altındaki fan havayı dışarıya atması gerekmektedir. Zaten kartın fanları sıcak havayı dışarıya atıyor sizde bunu karta göre üflemesi için yaparsanız çakışma olur. Ayrıca neden oraya fan takılı? Biraz daha geniş çeker misiniz?
İçeri doğru soğuk hava itiliyor hocam.
Bilgisayarı ilk aldığımda oradaydı. Herhangi bir overclock işlemi yapmadım, o yüzden bunun çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Fan'ı taktığım yerin sağ tarafında da takabileceğim bir yer var, oraya takmak daha mantıklı gibi gözüküyor.
İçeri doğru soğuk hava itiliyor hocam.
Bilgisayarı ilk aldığımda oradaydı. Herhangi bir overclock işlemi yapmadım, o yüzden bunun çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Fan'ı taktığım yerin sağ tarafında da takabileceğim bir yer var, oraya takmak daha mantıklı gibi gözüküyor.
Ekran kartının altındaki fanın havayı dışarı atması değil, içeri sokması gerekiyor. İçeri giren hava direkt olarak ekran kartı fanları tarafından tutulup GPU'ya aktarılır çünkü. Ekran kartının altındaki fan havayı dışarı atarsa anlamsız olur. O zaman ekran kartı fanları hava alamaz.Ekran kartın altındaki fan havayı dışarıya atması gerekmektedir. Zaten kartın fanları sıcak havayı dışarıya atıyor sizde bunu karta göre üflemesi için yaparsanız çakışma olur. Ayrıca neden oraya fan takılı? Biraz daha geniş çeker misiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.