Fan hızı ayarı ne olmalı?

Fanzy

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, 2 gün önce yeni kasam elime ulaştı. Gamepower savagis kasa bulunan hazır sistemi özelleştirip satın almıştım. Elime ulaştığında kasa fanlarımdan çok ses geldiğini fark ettim. Armoury Crate ve BIOS üzerinden sessiz ve hatta Ultra sessiz moduna aldım ama yine de değişen bir şey olmadı. Zaten niye olduğunu anlamadığım şekilde BIOS'da ve Armoury Crate'de fanlarım 0RPM gözüküyor. Bu fanların sesini azaltmak için ne yapabilirim? Şu durumda servise geri göndereceğim gibi duruyor.

1729195103750.png

İyi günler, 2 gün önce yeni kasam elime ulaştı. Gamepower savagis kasa bulunan hazır sistemi özelleştirip satın almıştım. Elime ulaştığında kasa fanlarımdan çok ses geldiğini fark ettim. Armoury Crate ve BIOS üzerinden sessiz ve hatta Ultra sessiz moduna aldım ama yine de değişen bir şey olmadı. Zaten niye olduğunu anlamadığım şekilde BIOS'da ve Armoury Crate'de fanlarım 0RPM gözüküyor. Bu fanların sesini azaltmak için ne yapabilirim? Şu durumda servise geri göndereceğim gibi duruyor.

Eki Görüntüle 2331698

Kasanın kumandası var mı?

Hocam fanlarin dalgalı çalışmasını önlemek için 35 derecede yüzde 20 50 derecede yüzde 45 75 derecede yüzde 45 çalışacak şekilde yapabilirsin fakat sıvı soğutman bu düşük fan devirlerinde nasil performans verir bilmiyorum asus lc ii 360 sıvı soğutma ile benim ayarlarım bu şekilde islemcimde 7800x3d oda çok ısınmadığı için fanlari düşük devirde calistirabiliyorum sogutucuna ve islemcine göre ayarlaman lazim

O halde kasanın arka kısmında bir RGB kontrolcü bulunması gerek onda 4 pinli bir kablo olur o kabloyu anakart ta ki CHA_FAN gibi(adı farklı olabilir) o girişe takman gerek.

O halde kasanın arka kısmında bir RGB kontrolcü bulunması gerek onda 4 pinli bir kablo olur o kabloyu anakart ta ki CHA_FAN gibi(adı farklı olabilir) o girişe takman gerek.
Hocam çok teşekkür ederim. Sayenizde çözüldü. Firma her pini bağlamış ama o kabloyu açmadan bırakmış. Kabloyu taktığım anda ses kesildi. Allah razı olsun.

Hocam çok teşekkür ederim. Sayenizde çözüldü. Firma her PIN'i bağlamış ama o kabloyu açmadan bırakmış. Kabloyu taktığım anda ses kesildi. Allah razı olsun.

Bende bu sorunu çözmek için haftalarca uğraştım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı