Fan hızını nasıl ayarlayabilirim?

Erdems6

Kilopat
Geçtiğimiz yıl Cooler Master H500P mesh kasa içeren bir sistem topladım. Ancak şu an önde bulunan iki adet 2x200mm fanların sesi gerçekten sistem boştayken rahatsız ediyor.
Sorum şu acaba bu fanlar 3 Pi'nden 4 pine dönüştürülüp kontrol edilebilir mi veya bu şekilde kontrol edilebilir mi ayrıca fanlar hiçbir şekilde BIOS fan bölümünde gözükmüyorlar acaba bu fanların direkt PSU'ya bağlı olmasından mı kaynaklanıyor?
Anakartım MSI Z390 GAMING PRO Carbon AC.

Teşekkürler.

Speed fan veya MSI Afterburner ile fan hızını yükseltebilirsin ama çok fazla yükseltme sıkıntı çıkarabilir.

MSI Command Center sizin anakartınızla uyumlu mu bilmiyorum fakat, indirip kurmayı deneyin. Kurarsanız zaten arayüzü çok basit. Fan hızlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ayrıca BIOS'ta nasıl göremediniz anlamadım. Hardware Monitor kısmında olur genel de.

Bildiğim kadarıyla CPU fan girişlerine takılan fanlar kontrol edilebiliyor. En azındn benimki öyle bende ne görebiliyorum ne de kontrol edebiliyorum sadece CPU fanları kontrol edebiliyorum.

Speed fan veya MSI Afterburner ile fan hızını yükseltebilirsin ama çok fazla yükseltme sıkıntı çıkarabilir.

MSI Afterburner üzerinden harici fanların hızı ayarlanamıyor, sadece GPU fanlarının hızı ayarlanabiliyor diye biliyorum. Eğer yanlışsam lütfen nasıl yapabileceğimi söyler misiniz?

MSI Afterburner üzerinden harici fanların hızı ayarlanamıyor, sadece GPU fanlarının hızı ayarlanabiliyor diye biliyorum. Eğer yanlışsam lütfen nasıl yapabileceğimi söyler misiniz?

Speed fan ve MSI Afterburner programını kullanarak hem ekran kartımın hem de ekstradan taktığım fanların hızını ayarlayabiliyorum MSI Afterburner programına girince direkt önüne çıkıyor fan hızı diye Auto yazan tiki kaldırarak arttırıp azaltabiliyorsun fakat Speed fanın menüsü ayrı PC bozuk olduğu icin detaylı anlatamıyorum YouTube Speed fan kullanımı yazıp bakabilirsin.

Dediğim programı indirmen daha yararlı olacaktır. Şu an kullanıyorum zaten sessiz modu, dengeli modu ve yüksek performans modu olarak değiştirdiğinde anlarsın. GPU zaten boştayken çalışmıyor. Sessiz moda aldığım andaki ses azalması yeteri kadar tatmin etti. Şu an birkaç program açık

İşlemci : 37 derece CPU FAN %20 seviyesinde

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı