Fan işlemciye Yapıştı

İslemciyi yük altina sokup bilgisayarı kapayın ve sonra yavaş yavaş ileri-geri hareket ettirerek çıkarın, sakin araya keskin bir madde (bıçak kısaca) sokmayın (Anakartın bir parçasına gelme riski var).

Soğutucuyu kendinize doğru çekmeden sanki tornavida sıkar gibi sağa sola döndürürseniz işlemciye yapıştığı yerden herhangi bir zarar vermeden çıkartabilirsiniz.

İşlemci fanı işlemciye yapıştı. Ryzen 5. ne yapmam gerek? Zorluyorum olmuyor, fön makinesi ile ısıttım hala oynamıyor. Makineyle ısıtmak zarar verir mi anakart epey ısındı da.

Kalitesiz thermal macun kullanmanın zararları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumun olabilmesi için 5 yıl işlemcinin bakımının yapılmaması gerek aksi taktirde başka bir anlamı yok

6 Aydır kullanıyorum ve bir kere çıkarmaya çalışınca yapışmıştı. :) Teknolojide her şey olur, herkes donanım uzmanı olmuş. Yok jilet sok, yok bıçak sok; istiyorsan testere sokalım? (!) Kürdanı kırmayacak şekilde bastırıp çekmeyi deneyin(Yapışkan çok güçlü değilse çıkar.); Eğer çıkmazsa zorlamayın, bilgisayarı stres testine sokun.

Soğutucuyu kendinize doğru çekmeden sanki tornavida sıkar gibi sağa sola döndürürseniz işlemciye yapıştığı yerden herhangi bir zarar vermeden çıkartabilirsiniz.
Dediğim yönetimi kullanırsanız kürdan, jilet gibi şeylere ihtiyaç olmadan kolayca soğutucuyu çıkarabilirsiniz. Bir keresinde işlemci fena yapışmış sertçe çekince işlemcide soğutucu ile geldi ve ayağı yamulmuştu ama dediğim yöntem ile sıkıntısız sökebiliyorum yapışmış işlemcileri.

Çok ilginç AMD'nin böyle sıkıntıları olması olumsuz bir durum bence ama anlamadığım şey, İşlemciyle fan arasında metal soğutucu blok yok mu nasıl oluyor da işlemci fana yapışıyor? Intel tercih eden birisi olarak AMD'den pek anlamıyorum :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı