Fan işlemciye Yapıştı

Genelde bu sorun iki yüzeyde çok pürüzsüz ise termal macun sanki yapıştırıcı gibi tutunuyor. Hatta hemen takar takmaz çıkarmak istediğinizde bile zor çıkıyor ama iki yüzeyde de zamanla çizikler oluşmaya başladıktan sonra o kadar yapıştırıcı bir etkisi olmuyor. Birde uzun süreler değişmediği zaman katılaşıp çıkmayı zorlaştırıyor.

20 senede elimden binlerce bilgisayar geçmesine rağmen böyle bir şey yaşamamışım demek ki.
:D bende hiç yaşamadım fakat yaşayan arkadaşlarım oldu. Hatta bu arkadaşlardan bir kısmının sabırsızlığı sayesinde fanı işlemciyle birlikte soketinden ayırmalarına şahit olmuşluğum da var.

Kalitesiz thermal macun kullanmanın zararları
6 Aydır kullanıyorum ve bir kere çıkarmaya çalışınca yapışmıştı. :) Teknolojide her şey olur, herkes donanım uzmanı olmuş. Yok jilet sok, yok bıçak sok; istiyorsan testere sokalım? (!) Kürdanı kırmayacak şekilde bastırıp çekmeyi deneyin(Yapışkan çok güçlü değilse çıkar.); Eğer çıkmazsa zorlamayın, bilgisayarı stres testine sokun.
Çok ilginç AMD'nin böyle sıkıntıları olması olumsuz bir durum bence ama anlamadığım şey, İşlemciyle fan arasında metal soğutucu blok yok mu nasıl oluyor da işlemci fana yapışıyor? Intel tercih eden birisi olarak AMD'den pek anlamıyorum :)
:D olayın amd ile ne ilgisi var yahu. Her işlemcide yaşanabilecek bi olay bu. İp bence kesin çözüm. Tecrübe ile sabit.
Arkadaşlar, AMD stok soğutucusu ile gelen termal macun böyle. 6 aylık bile olmadığı zaman sökmem gerekti, inanılmaz zordu. Macun kalitesizliğinden mi bilmem ama zaten sert bir şey, yapışınca iyice katılaşıyor. Bilmiyorsanız suçlamanın vs. manası yok.

Çok ilginç AMD'nin böyle sıkıntıları olması olumsuz bir durum bence ama anlamadığım şey, İşlemciyle fan arasında metal soğutucu blok yok mu nasıl oluyor da işlemci fana yapışıyor? Intel tercih eden birisi olarak AMD'den pek anlamıyorum :)
İntel'de pek yaşanmaz çünkü işlemciyi tutan metal bir kapak var kenarlardan, ama AMD tarafında işlemciyi sadece klips yöntemiyle kitleyebiliyorsunuz ve işlemciyi üst taraftan tutan bir şey yok. Bu yüzden stok soğutucu üzerinde gelen termal macun çok sert bir şekilde yüzeye tutunduğu için işlemciyi de söküp beraberinde getiriyor.
2017-02-06-product-3.jpg

117480185-view-on-ryzen-7-2700-cpu-by-amd-on-am4-socket-on-17-11-2018.jpg

İntel'de pek yaşanmaz çünkü işlemciyi tutan metal bir kapak var kenarlardan, ama AMD tarafında işlemciyi sadece klips yöntemiyle kitleyebiliyorsunuz ve işlemciyi üst taraftan tutan bir şey yok. Bu yüzden stok soğutucu üzerinde gelen termal macun çok sert bir şekilde yüzeye tutunduğu için işlemciyi de söküp beraberinde getiriyor.
Eki Görüntüle 508990
Eki Görüntüle 508991

Ben bir keresinde öyle yaptım blok soğutucum vardı çektim gelmedi birden asılınca işlemcinin telleri yamulmuş sonra onları mercek yardımı ile düzelttim sorunsuz kullandım.

Eki Görüntüle 508990
Eki Görüntüle 508991

Ayrıntılı bilgi verdiğin için teşekkür ederim ancak sonradan fark ettim ki bu konunun başlığıyla ilgili kısmi bir hata var. "Fan yapıştı" denilince anlamak zor oluyor. Termal Macunun soğutucu ve işlemciyi yapıştırmasından bahsediliyor sanırım P4 işlemcilerde sık sık karşımıza çıkan bir sorundu fanı çekerken işlemci de gelirdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı