Fan kontrolcü güç kaynağına bağlanabilir mi?

Diss2ready

Decapat
Katılım
16 Aralık 2019
Mesajlar
401
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Kasama Cooler Master Sickleflow 120 üçlü fan seti alacağım. Aldığım bu üçlü seti ön kısma takacağım. Anakartım Gigabyte B450M S2H ve bu anakartta iki fan girişi var. Biri işlemci fanı için diğeri kasa fanı için.

Elimde 3 tane Dark markasının fanı var ama PWM değil direkt silent modda çalışıyor, yüksek modu çok sesli. Çok iyi hava akışı yok. Bunları da param olunca değiştireceğim ama şimdilik kullanmak istiyorum, boşa durmasın kenarda. Üst tarafa ve arka egzoza takacağım. Şimdi bu Sickleflow fan seti içerisinden çoklayıcı çıkıyor, bu 3 fanı çoklayıcısı ile anakarttaki tek bir tane olan kasa fanı girişine taksam; diğer Dark fanların ayrı bir kontrolcüsü var, onu da güç kaynağına bağlamak mümkün mü? Zaten kontrolcüsü üzerinde iki mod var, Speed ve silent. Ben silent modda çalıştırıyorum. İnternette az baktım pek bilgim yok ama Molex ile oluyor sanırım. Böyle bir şey yapılabilir mi acaba? Kontrolcüsü şu şekilde, Dark fanlar 6 pin:

kontrolcu.jpg
 
Evet hocam. SATA veya Molex bağlantısı olanlar var. Bağlanabilir.
 
O üzerindeki 4 pin girişler PWM fan girişi ise yapabilirsiniz, 12V RGB ise yapamazsınız. Aksine alacağınız fanlar ARGB olduğu ve 5V 3 pin desteklediği için ARGB girişlerini taktığınız takdirde LED'leri patlatabilirsiniz. PWM kontrolü için dediğim gibi o 4 pinlere takılabilir RGB girişi değilse.
 
Evet hocam. SATA veya Molex bağlantısı olanlar var. Bağlanabilir.

Teşekkür ederim. Attığım resimdeki kontrolcü bağlanır değil mi? Yoksa ayrı kablo vs. almam gerekir mi?

Bir de şey hocam, güç kaynağına bağlanınca son hız çalışmaz değil mi? İki seçenek var zaten fanlarda speed ve silent. Ben silent kullanmak istiyorum.
 
Hocam, gördüğüm kadarıyla fanlar 6 pinli. Bunların hızları kontrolcüden ayarlanabilir.
 
Hocam, gördüğüm kadarıyla fanlar 6 pinli. Bunların hızları kontrolcüden ayarlanabilir.

Evet fanlar 6 pinli. Daha önce 3 pinli ve 4 pinli fanlar gördüm de ilk defa 6 pinli gördüm. O zaman dediğim yöntem ile güç kaynağına bağlarsam bir sorun olmaz. Zaten PWM değil, silent modda çalışacak. Alacağım cooler master fanlar PWM onları ise anakarta bağlarım. Teşekkür ederim, iyi günler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı