Fan kontrolcüden çıkan RGB kablosunu JLED soketine takmak

Makaleler
3
Bugün ARGB fanları olan ve içinde kendi kontrolcüsü ile gelen bir kasa satın aldım. Anakartım MSI B450 M2 Max modeli. Anakartımın üzerinde JRGB pinini/soketini aradım fakat bulamadım. RGB'ye en yakın olarak JLED soketini buldum. Ledlerle alakalı olduğu ve 4 pin olduğu için belki buna takabilirim diye düşündüm ama bilen birinin fikrini alıp takmak istiyorum. RGB kablosunu buraya takabilir miyim?

ARGB kablosunu JLED'e takamazsın.
JLED'e sadece 4 pin 12 V normal RGB olan fan veya LED şeritler takılabilir ama sadece tek renk desteği var o anakartın, o da kırmızı, tamamen RGB desteklemiyor, nedense kısıtlamışlar :D.
Peki takabilmemin bir yolu var mı, dönüştürücü vs. kullanarak?

Peki takabilmemin bir yolu var mı, dönüştürücü vs. kullanarak?
Maalesef. Normalde ARGB'yi normal RGB'ye dönüştüren kontrolcüler var, ancak Türkiye'de yoklar, olsalar bile çok pahalı olurlar.
Hem olsa bile anakartındaki JLED sadece 1 renk destekliyor, o da kırmızı.
Anakart değiştirmek daha işine gelir :D.

Maalesef. Normalde ARGB'yi normal RGB'ye dönüştüren kontrolcüler var, ancak Türkiye'de yoklar, olsalar bile çok pahalı olurlar.
Hem olsa bile anakartındaki JLED sadece 1 renk destekliyor, o da kırmızı.
Anakart değiştirmek daha işine gelir :D.
Yeni sistem toplayana kadar A harfi benim bir işime yaramayacak o zaman. Internette ARGB to RGB dönüştürücüler gördüm ama 25 lira civarıydı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı