Fan kontrolcülü kasa önerisi

Cryptic

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Electronic Hardware Design Engineer
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde arkadaşıma bir sistem topladım ve şu an kendime de aynısını düşünüyorum ama Zalman S4-Plus kasadan memnun kalmadım. Bu bağlamda sizlerden kasa önerisi rica ediyorum. S3’ün memnun kalmadığım yanı sadece fanlarıyla ilgili diyebilirim. Ön tarafında hava çeken fan için herhangi bir toz filtresi kullanılmamış. Dokuz sene öncesinde topladığım sistemde kullandığım Zalman Z3-Plus kasanın dahi ön tarafında boydan boya sünger yapıda bir filtre bulunuyor ve toz girmesini epey engelliyor, ses izolasyonunu sağladığını da düşünüyorum. S4'te ise epey geniş delikler var ve ortamdaki tüm havayı tozuyla birlikte direkt içeriye alıyor. Ayrıca fanların ne LED ne de hız için PWM kontrolü bulunuyor. Haliyle fanların sesi ve karanlıktaki ışık seviyesi rahatsız ediyor. Aradığım en önemli özellikler ön tarafta toz filtresi bulunması ve fan kontrolünün hem hız hem de LEDler için sağlanabilmesi. Dahili fan kontrolcüsü yoksa ek olarak kontrolcü de önerebilirsiniz. Kısacası ön tarafı toz filtreli olan, ses ve ışık gürültüsü yapmayan kasa önerilerinizi bekliyorum. Bütçem 3000 TL ama değecekse 5k civarına kadar esnetebilirim.

WhatsApp Image 1.jpeg
WhatsApp Image 2.jpeg

WhatsApp Image 3.jpeg
WhatsApp Image 4.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
3 bin liraya yeni kasa almaktansa yeni fanlar alıp ön ızgaraya filtre koymaya ne dersin?

Henüz sistem toplamadım, elimde bir kasa yok eğer varmış gibi anlaşıldıysa :) Evet, o şekilde de olabilir ama ön panele o filtreler nasıl montajlanır emin değilim. Dahili olarak gelenlerde çok pratik şekilde tak çıkar yapılabilen bir örnek varsa o kasa ilk tercihim olur.

Son düzenleme:
Henüz sistem toplamadım, elimde bir kasa yok eğer varmış gibi anlaşıldıysa :) Evet, o şekilde de olabilir ama ön panele o filtreler nasıl montajlanır emin değilim. Dahili olarak gelenlerde çok pratik şekilde tak çıkar yapılabilen bir örnek varsa o kasa ilk tercihim olur.
Ben yanlış anlamışım o vakit, kusura bakma.
Dediğin gibi bir kasa şu an aklımda yok ama bulamazsan eğer, yine dediğim gibi yapılabilir. İnternette toz filtreleri de satılıyor.

Kasa olarak MSI MAG Forge M100R modelini tercih ettim. Aradığım özelliklerin birçoğunu karşıladı. Ön ızgara delikleri nispeten daha küçük ve tozların en azından bir kısmı buraya takılıyor. ARGB fanlar kontrolcü kartıyla birlikte geliyor ve LEDler farklı ışıldama şekillerinde ayarlanabildiği gibi tamamen kapatılabiliyor da. Üstelik bu kontrol için anakartınızda JRAINBOW konnektörü (MSI dışındaki markalarda farklı isimlendirme olabilir, ARGB LED besleme ve kontrol konnektörü kısacası.) olması gerekmeksizin kasa üstündeki butonla modlar arasında geçiş sağlanabiliyor. Basılı tutunca tümünün birden ışıldaması sonlandırılabiliyor. (Tam da isteğim buydu.) Fanların kendi bağlantısı ise 3 uçlu ve anakarta takılabilecek konnektörlerle geliyor. 4 fanı birden SYS_FAN konnektörlerine bağlayabilmeniz için çoğaltıcı kasayla birlikte sunulmuş. Şu an DC modda ve epey sessiz çalışıyorlar. Kasada tek sesini duyduğum fan stok işlemci fanı diyebilirim. Sistemin birkaç görselini ekliyorum. Konuyu açarken paylaştığım sistemin işlemci dışındaki diğer parçalarını bir tık yükseltmiş bulundum. DDR5 bellekler ve biraz daha özellikli anakartla birlikte modüler güç kaynağı tercih ettim.

1.jpeg

4.jpeg

Dosya Ekleri

• 2.jpeg
    2.jpeg
    139 KB · Görüntüleme: 31
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    127,5 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular