Rehber İlk 1000'e giren birinin gözünden: YKS sınavına nasıl çalışılır ve nasıl derece yapılır?

Abi cevabın için çok teşekkür ederim. Sormak istediğim bir iki şey daha var. TYT fizik ve geometriyi dediğin gibi çalışırken diğer dersleri ne yapacağım. Bu derslere çalıştığım süreçte sadece bu derslere mı odaklanmalıyım yoksa diğer derslere de çalışmalı mıyım? Çünkü okulda en az yarıyıl tatiline kadar derslere devam edeceğiz ve okuldan tam olarak bağımsız hareket etmek pek istemiyorum. Bir de TYT matematik netlerim çok fazla değişiyor mesela son yaptığım 3 denemede Bilgi Sarmal 25 Özdebir 20 0 pozitif (345'in alt yayını) 12 net geldi bunun için verebileceğin bir tavsiye varsa sevinirim.
Öncelikle matematikteki değişkenliğinin TYT geometriyi halledememenle alakalı olduğunu düşünüyorum. Kuzenime koçluk benzeri bir şekilde yardım ediyorum ve özdebirin geometrisinin çok sağlam olduğunu söylemişti biraz da internetten gözlemledim sanırım genel kanı öyle gibi. 0 pozitif ne fikrim yok ama 345 in tarzı diğer yayınlara göre çok daha fazla ÖSYM ye benziyor fakat bu benzerlik ilk defa karşılaşanlar için şok etkisi yaratmış olabilir. TYT Fizik ve geometriye odaklanırken okul derslerini dinlesen iyi olur tabii ki çünkü sınavlarda sorumlusun ancak okul derslerine ek çalışma yapman fizik ve geometriyi bitirmeni geciktirebilir ki geciken ders insanı giderek daha fazla yorar en iyisi bir anda bitirip atmak gibi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı